DATA EXPIRARII A MEDICAMENTELOR

22-12-2007
zuuzuuu
Nu este medic/terapeut
zuuzuuu
buna ziua, am o intrebare: pot sa mai iau antibioticul pe a carui folie scrie ca exprira 12/2007? pe prospect scrie " a nu se administra dupa termenul inscris pe ambalaj"
astazi suntem in 22-12... mi-ati fi de ajutor daca mi-ati raspunde.. va multumesc!
3 comentarii
0
22-12-2007, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
In mod normal luna aceasta madicamentele se pot lua.Firmele producatoare sustin ca ele se mai pot lua inca un an de la data expirarii singura problema fiind ca eficacitate lor scade progresiv cu un anumit procent in fiecare luna.Eu personal nu recomand folosirea lor dupa data expirarii din prudenta.
0
23-12-2007, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parerea mea este ca luna aceasta se pot lua cu siguranta!
Intradevar termenul valabil este mai mare decat scrie pe ambalaj, dar din motive de siguranta se pune un termen bine stabilit.
0
22-03-2008, ora 00:00
farm.caty
Nu este medic/terapeut
farm.caty
de obicei valabilitatea este 3-6 luni de la data scrisa exp dar conditiile de pastrare, temp, umidate influenteaza...medicamentele...si conditiile mai ales de livrare.pe timp de vara, la depozitele cu masini asa zise AUTORIZATE, la noi in tara...nu sunt din cele mai fericite!! expirare la noi, nerespectandu-se aceste reguli poate insemna si 3 luni minus de la ter exp.( teoretic vorbind acum)
Adaugă un comentariu / răspuns