De Ce mă mănâncă pielea

Bună ziua! De câteva luni, după dus începe să mă mănânce pielea, mi se usucă si ma mănâncă îngrozitor. Am si perioade cand nu ma mai deranjează dar cel mai des am problemă asta. Ce imi recomandați? Cauza acestei mâncărimi? Eu nu imi pot raspunde la aceste intrebari!?!
1 comentarii

Buna ziua!
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Pete rosii dupa contactul cu apa
- 3ce se intampla pe pielea mea?
- 69psoriazis?!
- 4de ce de fiecare data cand fac baie ma mananca pielea?
- 9Ma mananca pielea de la picioare ingrozitor
- 5Mancarimi pe tot corpul
- 3piele uscata pe abdomen
- 21bubite rosii si mancarime rog rasp urgent
- 3ten uscat cu mancarimi
- 4pete rosii cu mancarimi
- 0Cosuri pe picioare provoaca mancarimi si devin rani.
- 3pe decolteu si gat o iritatie/alergie mi-a aparut o iritatie care imi provoaca si mancarime
- 2maini cu mancarime si crapaturi puternice
- 2Mancarime de piele dupa colecistectomie laparoscopica
- 1Mâncărimea pielea
- 2Urticaria acuta ajutor
- 0Ajutati-ma. Este tot scabie sau poate fi alceva?
- 1Ajutați-ma...de 3 ani am o urticarie colinergica, niciun medicament nu își face efectul..
- 2Piele uscata pe corp
- 1Boala autoimuna ?
Mai multe informații despre: Mancarimea pielii pielea uscata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: