De Ce mă mănâncă pielea
Bună ziua! De câteva luni, după dus începe să mă mănânce pielea, mi se usucă si ma mănâncă îngrozitor. Am si perioade cand nu ma mai deranjează dar cel mai des am problemă asta. Ce imi recomandați? Cauza acestei mâncărimi? Eu nu imi pot raspunde la aceste intrebari!?!
1 comentarii
Buna ziua!
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3piele excesiv de uscata in zona degetelor de la maini si picioare
- 5mancarime, besicute care se usuca, pielea crapata
- 3ce se intampla pe pielea mea?
- 7boala de piele in cap
- 48Mancarimi tot corpul, va rog sa ma ajutati
- 8furunculita?
- 2mincarimi la degetele de la picioare
- 3Mancarimi groaznice de piele
- 7Piele foarte uscata - copil 10 ani
- 6bubite rosii pe picioare cu senzatie puternica de mancarime
- 10Bube pe piele
- 4pete rosii cu mancarimi
- 0mancarimi ale pielii...
- 2probleme cu pielea
- 2mancarimi pe tot corpul si rani
- 1Iritație, momente de mâncărime intense de vreo 5 minute pe aproape tot copul
- 2Mancarime piele
- 1Am nevoie de o indrumare urgenta! Am mancarimi de mameloane si piele uscata.
- 2Diagnosticare Scabie
- 2Posibil Iritatie cu mancarimi
Mai multe informații despre: Mancarimea pielii pielea uscata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: