Aș vrea să devin o persoană mai bună și să nu mai privesc viața ca pe o povară

26-02-2023
Mari.c
Nu este medic/terapeut
Mari.c
Salutare tuturor! Mi-am făcut curaj să scriu aici tot ceea ce nu am putut spune nimănui și sper să fi făcut bine. De câțiva ani nu mă mai simt bine deloc psihic mă lupt cu gândurile mele parcă se dă o luptă între bine și rău in capul meu. M-am considerat mereu o nebună, nu am deloc încredere în mine mă desconsider inferioară tuturor și am impresia că toata lumea râde de mine. Îmi este frică să zâmbesc pentru că după simt că se va întâmpla sigur ceva rău. Mă enervez din aproape orice iar, asta îmi ridică și mai multe semne de întrebare pentru că nu aș vrea să fiu așa pur și simplu nu știu cine sunt cu adevărat când sunt în preajma altor oameni sunt cea mai timidă persoană din lume, dar când sunt acasă parcă sunt un monstru care este nemulțumit de orice mă enevez de la orice mică întrebare și mă doare și mai rău că îi rănesc pe cei dragi și anume familia. Am stat si m-am gândit mult de ce fac așa am crezut ca de la toate frustrările pe care le am, stresul, faptul că nu pot fi fericită sau că prefer să stau singură in cameră fără să mă întrebe nimeni nimic , nu mai știu ce să mai fac mă lupt cu mine însămi in fiecare zi. Nu stiu cum am ajuns așa de când eram mai mică îmi doream să nu mă fi născut din cauza certurilor și bătăilor dintre părinții mei atunci nu realizam ce mi se întâmplă, dar când am mai crescut am realizat tot și m-am închis în mine preferând să fiu mereu singură fără să mai am niciun chef de viață, si ma facut sa imi fie frica sa mai zâmbesc. Uneori imi doresc ca Dumnezeu să îmi ia viața și să trăiască altcineva care chiar merită să trăiască . Aș vrea în primul rând să îmi vindec sufletul, să devin o persoană mai bună și să nu mai privesc viața ca pe o povară pentru că sunt alți oameni care chiar își doresc cu adevărat să trăiască.
Vă mulțumesc !
4 comentarii
0
26-02-2023, ora 19:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Cred ca v-ar ajuta cateva sedinte de psihoterapie, eventual daca nu sunt suficiente, un mic tratament de la psihiatru (o pastila de antidepresiv pe zi). Posibil depresie.
Intrati in grupul de Fb. Depresie, anxietate grup de prieteni si postati si acolo mesajul. Acolo veti gasi mai multe persoane care sufera de aceleasi simptome si va pot ajuta cu sfaturi de viata.
0
26-02-2023, ora 19:34
Mari.c
Nu este medic/terapeut
Mari.c
Vă mulțumesc mult!
1
28-02-2023, ora 11:37
Psiholog Petre Alexandra-Mihaela
Identitate neconfirmată
Psiholog Petre Alexandra-Mihaela
Bună ziua! Cred că ar fi benefic dacă ați începe un proces psihoterapeutic. Știu că este un drum greu dar ținând cont de faptul că au apărut și ideații suicidare ar fi bine să mergeți și la psihiatru pentru a vă stabiliza dacă e nevoie înainte de a începe orice alt demers. Este o situație dificilă însă dacă începeți să căutați ajutor specializat multe din simptomele dumneavoastră se vor ameliora. Toate cele bune!
0
28-02-2023, ora 15:57
Mari.c
Nu este medic/terapeut
Mari.c
Vă mulțumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul