de la ce poate fi???

17-11-2009
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
buna ziua,

as avea rugamintea sa-mi raspunda un medic sau cineva care s-a confruntat cu aceeasi problema ca si mine;
de cateva luni am inceput sa transpir mai mult in zona axilei si ma deranjeaza ptr ca are si putin miros.. ma spal de 3 ori pe zi, folosesc antiperspirant solid feminin [Nivea], acum vreo 2 luni am folosit antiperspirant gel solid [Mennen] ptr ca mi s-a parut ca protejeaza mai bine impotriva transpiratiei, dar l-am schimbat cu cel feminin ptr ca m-am gandit ca poate aceasta este cauza.. sunt si cam strasata de mai multe luni si stiu ca si stresul infuenteaza mult organismul... in fine, ma incomodeaza si as vrea sa gasesc o solutie; cei din jur nu simt ptr ca am grija sa ma spal chiar inainte sa ies din casa si oricum nu este chiar atat de intens, insa inainte chiar si cand transpiram mai abundent nu aparea niciun miros.

trebuie sa precizez ca transpiratia se accentueaza mai mult atunci cand ma stresez sau cand ma enervez decat din cauza unui efort fizic

astept sfaturi si va multumesc mult!
1 comentarii
0
18-11-2009, ora 17:43
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Hiperhidroza axilară poate fi produsă şi datorită unei destabilizări nevoase. Factorii stresori din ziua de astăzi sunt extraordinar de puternici şi dezechilibrează sistemul nervos, de la cel central, până la cel autonom (vegetativ). Glandele sudoripare apocrine nu joacă practic un rol important în hiperhidroza axilara.

Puteţi recurge la simpatectomia toracoscopica ( întreruperea transmiterii influxului nervos către glandele sudoripare).

-

P.S. Puteţi apela şi la tratament naturopat, alopat etc.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns