De mic am acel "rau" de masina... cum ati scapat?

06-03-2013
myhaitza97
Nu este medic/terapeut
myhaitza97
In primul rand, imi cer scuze ca am postat aici, nu stiu daca e bine sau nu, nu am gasit o categorie tocmai potrivita pentru asta.
De mic am acel 'rau' de masina. Avand in vedere ca pe 15 martie, trebuie sa merg undeva pe la Dej sau Timisoara(eu sunt din Galati), vreau sa stiu ce sa fac sa pot scapa de acest rau de masina. Am observat ca daca vorbesc cu cineva, uit de drum, dar la un moment dat ma opresc din vorbit... pur si simplu nu mai gasesc ce vorbi, daca ma uit la telefon(ma joc) sau chiar ascult muzica(chiar si la maxim), fara efect, am incercat si cu cateva pastile, singura care mi-o amintesc este Metacopramid, dar si aceastea cand am luat-o pentru prima data, chiar isi facuse efectul, dar acum degeaba.

As vrea sa stiu, cei care au avut raul de masina, cum au procedat sa scape.
Precizez ca am 15 ani.
6 comentarii
0
06-03-2013, ora 20:21
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
"Stiintific" se recomanda ca atunci cand incepi mersul cu masina sa te uiti afara cat mai mult. Pentru ca, creierul sa perceapa ca esti miscare, nu static. Raul de masina se produce din cauza faptului ca tu stai, creierul are aceasta comanda de la urechea interna, dar ochii trimit semnal ca ai corpul in miscare si de aici conflictul care are ca rezultat greata.
Bineinteles ca nu e reteta sigura 100%, reactiile depind de la persoana la persoana, mai ales daca te-ai autosugestionat ca uitatul afara iti ace mai rau.
Drum usor si vezi sa n-ai stomacul plin :) !
0
06-03-2013, ora 22:47
myhaitza97
Nu este medic/terapeut
myhaitza97
Am auzit de o planta numita ghimbir, ar vre-un efect benefic? Daca da, cum as putea-o prepara.

As vrea sa stiu, daca acest rau de masina, il voi avea tot timpul, sau pana la o anumita varsta.
0
07-03-2013, ora 07:49
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
Intradevar ghimbirul este bun de administrat ptr prevenirea greturilor sau ametelilor si multe alte beneficii ptr organism.se poate manca cu orice, eu pun cateva bucatele de ghimbir in ceai sau dat pe razatoare cu mar.dar e foarte puternic la gust si trebuie consumat foarte putin.daca te gandesti ca mersul cu masina iti provoaca rau, chiar asa este, cel mai bine in aceste timp sa-ti gasesti o preocupare.am auzit ca ascultatul muzicii la casti alunga toate aceste simtome.incearca!!!
0
07-03-2013, ora 15:28
myhaitza97
Nu este medic/terapeut
myhaitza97
Astazi, dupa scoala, am fost si am cumparat o radacina sau ce o fi.
As vrea sa stiu cum as putea sa il prepar pentru a-mi diminua starea de grata, din ce ai scris, Ionela am inteles ca l-ai dat prin razatoare, cat ar trebuie sa il rad? As vrea sa fac o mica proba, de gust sa vad cum este.

Iar, chestia cu ascultatul muzicii, la mine, are efect cred ca 10-15 minute, dupa care, mi se face greata puternica.
In timpul calatoriei nu am dureri de cap, doar starea acea de voma, foarte deranjanta. Acum 1 luna cand am plecat la Botosani, tin minte ca mi se facuse rau puternic si la un moment dau, nu am mai putut si 'am dat pe afara'. Apoi, tot drumul, dus-intors m-am simtit cu mult mai bine, doar ca eu nu mai vreau sa vomit iar, pentru ca am auzit ca pierd multe vitamine etc. din corp.

Voi mai incerca odata chestia cu muzica.
Si daca ati fi draguti sa imi spuneti cum sa il administrez? In timpul calatoriei sau inainte.
0
07-03-2013, ora 22:05
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
pai de obicei si in ceai eu il dau pe razatoare cam 3cm din radacina depinde cat de groasa este, oricum pui un pic si daca nu simti indeajuns aroma mai adaugi da e deajuns cat ti-am spus.sunt la farmacie medicamente sau plasture special ptr rau de masina dar am inteles ca nu-s asa eficiente.cred ca inainte ar trebui baut ceaiul.eu beau ceai de ghimbir ptr altceva plus ca e bun ptr slabit.inceraca sa gasesti o ocupatie pe drum, citeste ceva fa orice ca sa-ti atraga atentia si sa nu te mai gandesti ca tie rau.
0
08-03-2013, ora 14:02
myhaitza97
Nu este medic/terapeut
myhaitza97
Iti multumesc mult ca m-ai ajutat. Acum ramane sa vedem momentul decisiv. :]
Voi reveni cu un reply, sa anunt daca a fost eficient, poate ca v-a mai citi si alt cineva asta.

Am inteles ca raul de masina se transmite de la parinte la copil, toata chestia e ca la mine in familie nici unul nu a avut rau de masina...dar asta e.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: