Decesul unui parinte - caut psiholog in Ploiesti

18-02-2011
Tsandra
Nu este medic/terapeut
Tsandra
Buna ziua.

Tatal meu s-a sinucis anul trecut, in martie, la doar 2 saptamani dupa ziua lui de nastere. Motive sa faca acest lucru, nu le-am gasit nici pana in acest moment.
Mama mea, in varta de 59 de ani, incepe sa resimta pierderea lui din ce in ce mai mult. Are foarte multe resentimente si regrete, cum are fiecare dupa o intamplare de acest gen, nestiind nici cauzele care au determinat acest gen horific.
In ultima luna, mama mea are anumite ganduri, si nu stiu ce sa fac, deoarece nu am fost niciodata o familie FOARTE dechisa catre comunicare.
De aceea, imi doresc daca este cu putinta, sa mi e recomande un psiholog din Ploiesti sau Bucuresti, dar care sa fie bun in ceea ce face, mai ales ca am aceasta problema si as dori sa o duc pe mama mea.

Astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand posibil.

Va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
18-02-2011, ora 20:07
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Psihologia nu este cea mai buna solutie pt. astfel de probleme si ea merge mai mult la oamenii deschisi, rationali
si care prin ratiune isi pot invinge anumite frici sau pot schimba modul de gandire.
O metoda mult mai eficienta este homeopatia. Mergeti in Bucuresti la medicul homeopat Ileana Randasu
caci exista un remediu homeopat care ajuta la exact astfel de daune sufletesti dupa pierderea cuiva iubit. Remediul
inchide rana dar intareste si caracterul si slabiciunile si problema este vazuta pe urma cu alti ochi, vindecarea venind dinauntru in mod natural. La psiholog puteti merge oricum insa mergeti in paralel si la un medic homeopat bun.
0
19-02-2011, ora 10:59
Tsandra
Nu este medic/terapeut
Tsandra
Buna dimineata,

Va multumesc pentru raspuns.

Nu ca nu preciez raspunsul, dar mama, impotriva unor momente dureroase cand isi aduce aminte de tatal meu, este o persoana ratioala, deschisa. Resentimentele pe care le are nu sunt cauzate doar din cauza sinuciderii, ci si dureri pe care le-a avut in de-alungul vietii ei.

De aceea sunt de parere ca puterea unui om de a se analiza, si de a putea sa-si "verse" tot ce are pe suflet, este un remediu mai bun decat intarirea sistemului prin homeopatie, si apoi de a analiza problema in sine. Am incercat sa vorbesc cu mama mea, sa ii arat ca sunt aici pentru ea, si poate sa-mi spuna tot. Dar sunt anumite lucruri poate, pe care un parinte nu i le poate spune unui copil, si de aceea as prefera un psiholog.

Voi cerceta despre homeopatie si voi vedea ce cazuri au fost si care au fost rezultatele.

Multumesc inca odata, dar as aprecia daca mi s-ar recomanda si alte remedii sau psihologi buni pentru acest caz.

Va multumesc anticipat.
0
19-02-2011, ora 13:11
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Atat psihologia cat si homeopatia nu se pot inlocui una pe alta in anumite privinte si cel mai bun lucru ar fi de folosit amandoua. Insa din experienta personala va spun ca un remediu potrivit cu adevarat unei persoane inlocuieste o armata de psihologi caci fiecare om are in el o instanta pe deplin sanatoasa - duhul datd e Dumnezeu - si acesta ghideaza omul mai departe si nu are nevoie de sfatuitori din afara. Si atata vreme cat aceasta instanta este blocata - puteti discuta si cu mama psihologilor. Homeopatia ajuta tocmai la vindecarea sufletului si deci la redresarea legaturii dintre suflet si duh. Majoritatea oamenilor nu inteleg ca homeopatia este un mijloc de vindecat sufletul cu substante eterice si niciddecum un alt soi de medicina trupeasca care da pilule. Granulele homeopate sunt pt. ranile sufletului si le vindeca si nu contin nimic material.
0
08-03-2011, ora 10:52
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna Tsandra,

Te salut cu drag si iti doresc la multi ani cu ocazia zilei de 8 martie, fericire si sa gasesti forta necesara pentru a trece peste aceasta perioada, dar si pentru a-ti indeplini toate visele. De asemenea, nu pot sa nu te admir fiindca ai inteleg ca aceste probleme pot fi solutionate numai cu ajutorul unui specialist in psihologie si psihoterapie.
La prima vedere imi vine sa iti recomand sa stai in apropierea mamei tale... chiar daca comunicarea nu este foarte buna, un simplu gest, o prezenta calda este oricand binevenita. Cat despre solicitarea ta te sfatuiesc sa consulti online un psiholog, eu folosesc aceasta metoda si pe landa faptul ca m ajuta, imi este si utila (stau frumos acasa la bine, cu un ceai cald, pot vorbi vrute si nevrute deoarece totul este confidential). Intra pe topexperti.ro, abordeaza un psiholog iar daca consideri ca consilierea online nu iti este utila poti solicita o programare la cabineti... doamnele de acolo sunt din bucuresti.

Iti doresc multa sanatate, succes si rabdare!
Clariss
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: doliul