Sindrom doliu

08-06-2008
Electricianul
Nu este medic/terapeut
Electricianul
Sotia mea a decedat in ianuarie 2008. Am un copil minor (baiat), care la data decesului avea 5 ani si jumatate.
Am fost amindoi la un medic psihiatru care ne-a recomandat (in vederea unor posibile viitoare atacuri de panica) sa luam AMINDOI Seroxat (eu cite 1/2 pastila dimineata, iar copilul 1/4 pastila la 2 zile) si Rivotril (eu 1/2 pastila seara iar copilul 1/4 pastila seara).
Am o oarecare nedumerire: in primul raind exista "sindrom de doliu" ?
In al doilea rand este normal sa luam amindoi de cca. 4 luni Seroxat si Rivotril (am citit ca Rivotrilul da dependenta) ?

Multumesc
9 comentarii
0
08-06-2008, ora 00:00
jeanny
Nu este medic/terapeut
jeanny
Pana acum n-am auzit sa existe un 'sindrom de doliu', dar ce este ingrijorator este faptul ca luati amandoi (dar mai ales un copil de 6 ani) medicamente de 4 luni. N-ai intrebat medicul psihiatru cat timp sa luati aceste medicamente? Mergeti neaparat la medic, - in cel mai rau caz schimbati medicul. Va doresc sa depasiti acest moment tragic cat mai curand si pentru tine ca tata mai am un sfat: iesi cat de mult cu copilul tau la aer curat, la joaca, plimbare etc., ca sa 'uite' de acele clipe grele si sa vorbesti cu el despre ceea ce simti, pentru ca el la varsta aceea inca nu-si poate exprima sentimentele, si se va simti inteles de tine.
0
09-06-2008, ora 00:00
moni m.
Nu este medic/terapeut
moni m.
Mi se pare cel putin lipsit de profesionalism un om care da asemenea tratament unui copil de 5 ani. Renuntati la tratament, dar nu brusc, ci mergeti la un alt psihiatru si urmati schema de reducere asa cum va va da=o el.
Nu exista sindrom de doliu, exista, in schimb, perioada de doliu. Care este considerata a fi cit se poate de fireasca cu conditia sa nu depaseasca un an de zile. Asta inseamna ca daca in aceasta perioada apar - asa cum e cit se poate de normal sa apara - simptome depresie sau de anxietate, lucru se inscrie in normal si nu in patologic. Sufletul are o capacitate a lui de a se vindeca singur, fara nici un fel de medicatie, iar in cazul in care simptomele va creeaza probleme, sfatul meu e sa apelati la psihoterapie si in nici un caz la medicatie. Si mai un sfat. In caz ca simtiti nevoia sa plangeti, sa nu iesiti din casa o perioada, etc, etc, faceti-le. Adica manifestati-vas durerea asa cum va vine, si Dvoastra, si copilul, nu o inhibati, e ceva cit se poate de firesc. Cu cit o claustrati mai mult in Dvoastra, cu atat mai mult va va vrea probleme. Mare grija cu copilul, care are alte capacitati fata de Dvoastra de refacere. Fiti apropiat de el tot timpul si urmariti-l indeaproape si, daca simtiti necesar, apelati la un terapeut de copii *Fundatia Generatia este specializata pe psihoterapia copilului si adolescentului, gasiti toate date pe saitul lor). Mult succes va doresc, incercarea prin care treceti este cumplita, dar popate fi trecuta cu succes.
0
09-06-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Ati putea urma un tratament homeopat pentru un timp, nu da dependenta;numai bine
0
09-06-2008, ora 00:00
timisoreanca
Nu este medic/terapeut
timisoreanca
de ce v-ati dus la psihiatru??!!!!!! nu cred ca baiatu a cerut sa mearga la o consultatie!
ar fi fost de ajuns sa te descarci unui psiholog, cu care sa vorbesti despre pierderea sotiei!
acuma, se organizeaza si in Romania atatea sedinte de terapie in grup care te-ar ajuta sa iti revii.
copilul la 5 ani, nu are nevoie de medicamente!!!!!
lui ii trebuie afectiune, dragoste si atentie mai multa ca oricand! asta e medicamentul care trebuie sa ii dai copilului !!!!!!!!! sa il faci vesel, sa te joci cu el in parc sau in casa! sa desenati impreuna! si va uita de acest soc, datorat pierderii mamei!
Trebuie sa iti revii! viata merge inainte, nu inapoi!
mama nu s-ar bucura sa stie ca iti ineci amarul in niste pilule, cu atat mai mult, cu cat le i-a si copilul!
medicul ala, e bucuros ca a mai gasit un pacient in persoana ta, de la care sa mai traga un ban! atata tot.
Capul sus, si zambeste atat in sinea ta, cat si in prezenta baiatului.
0
09-06-2008, ora 00:00
timisoreanca
Nu este medic/terapeut
timisoreanca
sau daca un psiholog e prea scump, cred ca un preot ar fi cel mai indicat!!!
0
09-06-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Exista depresia de doliu si probabil ca pentru aceasta medicul psihiatru v-a prescris acele medicamente.
Din moment ce ati ajuns la psihiatru, inseamna ca ati avut o serie de trairi si simptome, care v-au ingrijorat suficient de mult incat sa nu lasati ca durerea pierderii sotiei sa se aline odata cu trecerea timpului. Insa probabil ca acest proces incepe sa se faca tot mai simtit, din moment ce si dvs. ati ajuns sa va intrebati daca un astfel de tratament este ceea ce aveti nevoie.
Cum s-a mai spus, ar fi de preferat sa nu incetati brusc medicatia, apelati pentru asta la asistenta specializata a unui medic, acelasi sau altul.
Luati in considerare posibilitatea unei consilieri sau psihoterapii atat pentru dvs., dar mai ales pentru copil, la care sa mergeti (si) impreuna.
Aveti in dvs. puterea si resursele pentru a depasi aceasta pierdere si a va simti din nou sufletul cald.
0
26-10-2009, ora 21:18
ionut_cristea
Nu este medic/terapeut
ionut_cristea
Seroxat si rivotril prescrise unui copil? Din cate stiu eu, la varsta lui e indicata psihoterapia, nu medicatia.
0
26-10-2009, ora 21:21
ionut_cristea
Nu este medic/terapeut
ionut_cristea
Si seroxatul da dependenta.
0
16-08-2010, ora 12:46
sunsolaris2000
Nu este medic/terapeut
sunsolaris2000
In ce poti sa intri cand iti moare cineva daca nu in depresie?..."sindrom de doliu" se pare ca e un inlocuitor pentru acest cuvant.Eu am intrerupt tratamentul cu Seroxat si mi-a prescris Xanax o perioada pentru ca eram agitata si incordata.M-a ajutat sa nu simt sevrajul.Nu stiu despre Rivotril, dar exista medicamente care dau dependenta daca sunt luate o perioada lunga de timp.Seroxatul este si pentru copii.Bineinteles sub 1/2 pastila.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul