Dependenta de mancare

04-12-2010
IustinaPopa
Nu este medic/terapeut
IustinaPopa
Buna ziua. Nu stiu daca i se mai intampla cuiva ceea ce mi se intampla mie, dar e chinuitor. Am 19 ani, 1.70 si 65 kg. De cateva luni am inceput sa mananc din ce in ce mai mult, uneori fara sa ma pot controla. Greutatea mea pe parcursul unei singure luni a ajuns de la 60 la 65 de kg. in momentul de fata am 65kg. Efectiv nu ma pot controla, si mereu am pareri de rau dupa ce mananc alimente bogate in calorii la ore tarzii cum ar fi 12 noaptea. Sincer vreau sa scap de asta, pentru ca e obsedant. De cand ma stiu tot m-am abtinut de la mancare, pentru ca sunt predispusa spre ingrasare. Daca mai exista cineva cu astfel de probleme care aparent par puerile (dar de fapt e aproape insuportabil sa te lupti cu tine insuti fara vreun rezultat) va rog sa imi spuneti ce ati facut pt a trece peste asta. Va multumesc!
3 comentarii
0
05-12-2010, ora 00:04
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
iustina, poate esti o gurmanda, poate incerci sa umpli un gol, esti in crestere -fa sport, dute sa vb cu psihologul de la liceu..vomiti dupa ce manaci?relatia cu mami cum e?
0
05-12-2010, ora 08:37
IustinaPopa
Nu este medic/terapeut
IustinaPopa
Desi e la distanta pentru ca lucreaza in strainatate, relatia cu mama e relativ buna. Mi-e rusine sa vorbesc cu cineva despre asta, pentru ca efectiv e in interiorul meu. Nu vomit, desi as face-o(stiu ca boala se numeste bulimie). E ceva psihic, pentru ca de obicei eu eram cea mofturoasa la mancare si nu mancam asa mult si des. Sunt constienta de problemele mele, doar ca nu stiu cum sa le depasesc... :( multumesc pentru raspuns. Vointa e cheia. Dar desi stiu ce trebuie sa fac, de ce mereu trebuie sa ma abat de la "drum"si sa mananc? Fac asta cand nu am o ocupatie, cand sunt singura, sau cand ma plictitsesc. Am momente in care plang din orice, in care simt ca sunt urata, desi mi se spune ca sunt frumoasa. Doamne, cat de complicati suntem!!!
0
05-12-2010, ora 21:12
psiholog
Nu este medic/terapeut
psiholog
cel mai bine ar fi sa incepi o terapie daca esti pregatita.sau daca te ajuta scrie-mi pe privat -.insa iti spun problema ta nu se rezolva on line.ti-as recomanta o terapie cognitiva..desi s-ar putea sa fie mult mai adanc...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de alimente
  • Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
  • Legătura dintre sport și scăderea apetitului explicată
  • Senzația de foame excesivă
  • Cum poate stresul să scadă pofta de mâncare?
  • Alimentele care îngrașă cel mai tare (și de ce)
  • Vitaminele îngrașă?
  • Aminoacizii produși de către organism pot suprima pofta de mâncare
  • Consumul de alcool al părinților poate influența dependența de mâncare a copiilor
  •