Depresia - efectul mai multor afectiuni de care sufar.

08-03-2010
eldine
Nu este medic/terapeut
eldine
Am trecut printr-o operatie (tiroidectomie totala). Si inainte si dupa operatie, am simtit ceea ce simtiti majoritatea celor de aici. Totul s-a amplificat dupa interventia chirurgicala: ameteli, amorteli ale mainilor si slabiciune a picioarelor, dezechilibru., tensiunea oscilanta, insomnii, oboseala, frica de un rau iminent - cred ca erau stari de panica. Analize, ecografii. relativ bune.Doar Ca si Mg deficitar. spondiloza cervicala, spasmofilie, reactie depresiva anxioasa si hipotiroidie sub tratament cu euthyrox.. Acestea au fost diagnosticele puse si, toate au printre efecte, starile depresive..
Dintotdeauna am luat cu greu tratamentele alopate. Am lucrat in chimie si cunosc si latura negativa ale unor substante. Am simtit starile de panica, care m-au facut sa-mi cunosc mai bine "adversarul" cu care aveam sa lupt. NU am luat Xanax sau Cipralex, care sa- mi accentueze starile deja existente, deoarece responsabilitatile casei imi apartin in intregime, (sotul meu este pe aparatul de oxigen, la domiciliu, de peste 4 ani). Am incercat sa.mi corectez Ca si Mg pt spasmofilie, am luat Ginsavit, Persen Forte pentru sistem nervos, depresii, Sedatiff PC pt insomnii si stari de panica si Betaserc pentru ameteli. Pe de alta parte mi.am facut un program de gimnastica si masaje cu antiinflamatoare pentru spondiloza, am inceput sa fac exercitii de respiratie (necesare in starile de panica). Am inceput, chiar sa fac rugaciuni.inainte de culcare. Incet, incet, starile mele s-au ameliorat. NU mai am oscilatii ale tensiunii arteriale, dorm mai mult si mai bine, starile de ameteala sunt mai rare si nu mai am amortelile acelea crunte.
Imi doresc foarte tare sa redevin aceeasi femeie activa, cum am fost. O perioada de 3 luni nu m-am urcat la volan si orice lucru era facut cu eforturi mari. NU eram in stare, ma temeam.. Dorinta sau vointa ma ajuta intr-o oarecare masura. Sunt in concediu medical de 3 luni si as fi vrut sa fiu pe deplin refacuta. Dar...inca nu este asa.
Simt ca sunt pe undeva.. la jumatatea drumului greu, al vindecarii.
De aceea, simt nevoia sa va cer un sfat.
Ma gandeam sa apelez la un medic homeopat, pentru a ma ajuta sa merg mai departe.
NU avem in oras psiholog, nici homeopat. Au avut grije cei din sistemul de sanatate sa ne lase fara medicii de care avem nevoie din ce in ce mai multi romani. La un psiholog trebuie sa faci sedinte nenumarate, si nu pot face 80 km pentru a ajunge la cabinetm in Deva.
Alternativa este medicul homeopat. Am inteles ca trebuie sa raspunzi la un test, apoi iti intocmeste o fisa si in functie de toate bolile sau simptomele, iti stabileste tratamentul, si mai mergi din nou, peste 3 luni. Asa o fi ?
Va rog sa-mi spuneti, sa-mi recomandati ce e mai bine de facut. M-as bucura daca un medic mi-ar da un sfat avizat, dar si cei care au trecut pe la un medic homeopat. (Cel din Deva are si specialitatea psihiatrie)
Sanatate tuturor si va imbratisez. Elena
5 comentarii
0
08-03-2010, ora 22:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna Elena,
scrie-mi un email si te pot ajuta.
0
09-03-2010, ora 10:54
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Buna Elena, cu toata increderea contacteaza-l pe Scarface, este un om deosebit si cu siguranta te va ajuta.
Multa sanatate!...La multi ani !...pt 8 martie
0
25-12-2010, ora 15:07
m.anxi
Nu este medic/terapeut
m.anxi
buna, si eu am aceleasi simtome ca elena dar cred ca mai mari ca nu mai pot traii cu ele.scarface daca poti sa ma ajuti te rog d
0
07-04-2018, ora 17:44
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Hey scarface!
Mai esti pe site?
0
16-06-2018, ora 21:00
Roxan
Nu este medic/terapeut
Roxan
Am trecut si eu tot printr-o operatie (tiroidectomie totala). Si inainte si dupa operatie, am simtit ceea ce simtiti majoritatea celor de aici. Totul s-a amplificat dupa interventia chirurgicala: ameteli puternice, amorteli ale mainilor si slabiciune a picioarelor, dezechilibru., tensiunea oscilanta, insomnii, oboseala, frica de un rau iminent, gandire negativa- cred ca am dat intr-o depresie.La fel spondiloza cervicala, spasmofilie, stari de anxietate, hiperti sub tratametul cu eutirox, cu toate adtea am fost diagnosticata in ultima luna.Am luat-o cu calm, mi-am spus:-ok spondiloza facem proceduri!Am mers la sanatoriu si fac kinetoterapie, magnetoterapie, laser si bazin, dar nimic starile de rau persista caut doaf sa ma intind am senzatia de ameteala non stop.Tin sa mentionez ca vine acasa cinevs si imi face di masaj.Am vb cu cineva care cunoaste un psiholog sa stau de vb si cu un specialist poate toate starile mele pleaca de la cap???? Va rog daca cineva a trecut prin ce trec eu si a reusit sa depaseasca starea aceasta, sfatul este intodeauna binevenit.Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •