depresie majora

10-02-2013
Nadia_P
Nu este medic/terapeut
Nadia_P
Buna tuturor,
de 10 ani de zile ma confrunt cu o insomnie groaznica, am o stare depresiva, as sta numai in pat si mi se pare ca toata lumea m-a parasit si nu ma voi face mai bine.Am un sot destul de intelegator si o fetita de 7 ani, dar totusi sunt f. abatuta si fara chef de viata.
Am luat n.antidepresive, anxiolitice si sedative.Nu pot sa spun ca am avut si perioade in care am dormit mai bine, dar acum de vreo 4 luni nu mai dorm deloc.
Acum iau valdoxan, calmepan si fenobarbital.Dar nu merge nici aceasta schema.Culmea e ca valdoxanul este un antidepresiv care induce somnul si eu nu pot dormi cu el.
Stie cineva sa-mi spuna ce as mai putea lua, sau ce remedii naturiste sa incerc cu toate ca ani de zile luam si naturiste si homeopate, dar fara nici un rezultat.
Sau daca mai e cineva care ia valdoxan de mai multa vreme si cum se simte de la el.

Mii de multumiri !
5 comentarii
0
10-02-2013, ora 21:19
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Si eu am avut probleme groaznice cu somnul de ceva vreme, de pe cand am inceput studentia, care s-au agravat in timp. Cand am intrat in depresie cu stari de anxietate a fost si mai greu, iar dupa doi ani si ceva de insomnii s-au schimbat multe odata ce am inceput tratament cu Xanax, imi inducea o stare de somnolenta clasica noaptea, pe care nu o resimtisem de multa vreme la ore de gen 10.30 -11, Am luat tratamentul cam 3 luni, pentru ca dupa o vreme am simtit ca nu prea isi mai face efectul, iar cateva luni am luat si Sanval (Zolpidem) pentru insomnie, acesta avand de-asemenea un efect foarte bun in mare la mine. Dupa 10-15 minute ma simteam incredibil de relaxat si pregatit de somn. Dar cred ca depinde de la persoana la persoana, ce si cum functioneaza. Incearca sa vorbesti cu medicul psihiatru sa incercati alt tratament, sigur vei gasi ceva ce sa te ajute mai mult.

De-asemenea, pot recomanda cu multa siguranta si psihoterapia, pe mine m-a ajutat foarte foarte mult!!
Multa sanatate si liniste si somn placut!
0
02-04-2013, ora 14:58
Nadia_P
Nu este medic/terapeut
Nadia_P
Pt. alexandrahetco

Buna tuturor,
am o rugaminte la tine, spune-mi te rog ce medicamente ai folosit de ti-ai revenit asa de bine si daca te rog spune-mi la ce medic umbli in Arad, deoarece si eu stau in jud. Arad si inca nu am gasit un medic psihitaru care sa-mi dea de capat in 4 ani.

Mii de multumiri si sanatate!
0
10-04-2014, ora 10:53
Nadia_P
Nu este medic/terapeut
Nadia_P
Buna,
eu merg la d-na DR. Must, dar sa sti ca asa cum am scris ma confrunt de 11 ani cu depresia si am perioade mai mult rele decat bune, cu toate ca in tot acest timp de 11 ani nu am intrerupt medicatia o zi si aprox. de 2 ori pe an ma internez si la spital.
Iti doresc multa sanatate si daca mai doresti sa ma intrebi ceva, cu cea mai mare placere iti raspund, doar am prea putin timp sa stau pe net de aceea iti scriu asa tarziu.

O zi buna
0
20-11-2014, ora 15:49
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna ziua,

In primul rand, va recomand sa va adresat unui psiholog. Va recomand psihoterapia cognitiv-comportamentala, care este foarte eficienta in depresie.
In al doilea rand, pentru imbunatatirea starii emotionale si implicit a somnului, este foarte important sa faceti lucruri/sa va implicati in activitati, chiar daca simtiti ca nu aveti energie si dispozitia de a face acest lucru. Starea dvs. se va imbunatati, veti avea tot mai multa energie odata cu implicarea dvs. in diverse activitati (numita "activare comportamentala" in psihologie). Ce se intampla? Cu cat petreceti mai mult timp in pat/va retrageti si sunteti pasiva, cu atat starea dvs. emotionala este mai rea. In depresie, persoanele tind sa nu mai faca lucruri, deoarece simt ca nu mai au energia necesara. Astfel, petrec tot mai mult timp pasive, asteptand ca energia sa revina si, ulterior, sa se poata implica in activitati. Este important sa stiti energia vine din actiunile dvs. Cu alte cuvinte, pe masura ce incepeti sa faceti lucruri/activitati, veti avea tot mai multa energie, lucru care va duce la remiterea simptomelor depresive. Asadar, chiar daca este dificil, va recomand sa faceti lucruri, incepand cu activitati mici. Nu asteptati sa va simtiti mai bine pentru a face lucruri. Faceti lucruri pentru a va simti mai bine.

Numai bine,
Psiholog Gentiana Nita
0
20-11-2014, ora 18:06
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Tema este buna si de discutat dar subiectul la care ati postat este cu totul gresit si ar putea induce in eroare pe cei interesati !

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17498652-despre-depresie-andrew-solomon-medicamentele-nu-ofera-fericirea-capacitatea-cauta.htm
sau
"Medicamentele nu-ti ofera fericirea, ci capacitatea de a o cauta. Despre depresie, cu Andrew Solomon"

Daca nu mai merge cu atragerea naivilor cred ca supermarcheturile au permanent posturi libere de incasatoare !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Scapă de insomnie - 8 sfaturi eficiente
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •