Depresie si anxietate | Forumul Medical ROmedic

Depresie si anxietate

12-01-2021
Monica1213
Nu este medic/terapeut
Monica1213
Buna ziua tuturor. Pe scurt povestea mea este cam asa, am fost diagnosticate cu sindrom depresiv- anxios acum 4 ani( nu va redau aici prin cate am trecut) in urma cu un an am terminat tratamentul psihiatric ( anxiar si dulsevia) si totul era perfect.
În toamna 2020 au apărut decese in jurul meu, un Covid.s, a instalat frica si asa au apărut din nou gânduri.negativismul.imi este greu să o iau de la capat, dar nu am încotro.
Totul le, as trece mai usor, daca nu m, as trezi tremurând. La fiecare trezire imi tremură interiorul corpului cam 3, 4 min.
Ma poate ajuta cineva cu un remediu?
Multumesc frumos
10 comentarii
0
12-01-2021, ora 12:09
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Ca urmare a stresului, anxietatea a crescut. Inteleg cat de greu va este cu acest istoric anxios-depresiv! Solutia este sa apelati din nou la medicatie si la psihoterapie. Bine ar fi ca in sedintele de psihoterapie sa invatati cum sa preveniti recidivele.
Cu cat apelati mai repede, cu atat mai bine.
0
12-01-2021, ora 12:12
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Reluati tratsmentul.si fsceti psihoterspie, o sa fie bine.
0
12-01-2021, ora 13:04
Monica1213
Nu este medic/terapeut
Monica1213
Multumesc din suflet pentru răspunsuri.
Am reluat tratamentul, numai ca daca ma trezesc tremurând.apare frica, teama.ma gândeam ca gasesc un remediu pentru acest tremurat.
Pentru restul, trebuie să am răbdare.
Multumesc
0
12-01-2021, ora 15:33
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Magneziu complex vitaminic B calciu
0
12-01-2021, ora 16:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti rabdare minim o luna, ca tratamentul sa isi faca efectul.
1
12-01-2021, ora 17:01
Monica1213
Nu este medic/terapeut
Monica1213
Multumesc din suflet pentru răspunsuri
0
14-01-2021, ora 20:56
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Medicatia rezolva problemele pe moment, e nevoie sa faceti concomitent cu medicatia si psihoterapie pentru a invața sa gestionati situațiile stresante si sa câștigati competențe pentru a le depăsi.
0
16-01-2021, ora 02:37
alexandramanda1
Nu este medic/terapeut
alexandramanda1
Buna seara si eu sufar de anxietate generalizata de la 12 ani de cand mi a decedat tatal insa am refuzat sa merg la psiholog mereu, pana la varsta de 22 de ani cand ajunsesem sa am atacuri de panica zilnic si foarte intense apoi am inceput tratament cu venlafaxina 75 mg la sfatul medicului psihiatru pentru aproximativ 1 an, dupa am facut pauza vreo 4 ani, iar apoi pe fondul stresului am inceput sa iau din nou in 2016 pana in prezent insa am scazut doza 37, 5.Imi doresc sa nu mai iau deloc cel putin pt o perioada indelungata, in viitor planuiesc sa fac si un copil, doctorul psihiatru mi a recomandat sa l intrerup treptat gen o zi sa iau una nu, apoi treptat 2 zile sa l iau una nu si tot asa pana il intrerup de tot.Problema este ca deja a doua zi daca nu iau, simt ameteli, stari de voma, senzatia de soc electric, o frica imensa fara obiect si plus ca intru intr o stare de somnolenta, nu sunt apta de nimic imi doresc doar sa dorm toata ziua..Ma sfatuit, i va rog, cum pot intrerupe sau exista o alta alternativa de tratament sa mi diminueze aceste efecte secundare cand nu iau pastila?Sau ceva naturist sa mi poata usura senzatiile acelea rele? Eu sunt si plecata din tara si orice sfat ar fi bine venit pt mine, un ajutor de mare folos.Sper ca cititi si mesajul meu si poate ma puteti ajuta in vreun fel.


Multumesc,
0
16-01-2021, ora 08:15
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Bună dimineaţa,

Ințeleg că vă este foarte greu cu aceste simptome de anxietate pe care le trăiţi ȋncă din copilărie şi care vă afectează calitatea vieţii. Având ȋn vedere istoricul cronic al acestora, aveţi nevoie şi de şedinţele de psihoterapie. În cazul dvs., acestea se pot ţine online.
În privinţa tratamentului este necesar să ţineţi legătura ȋn continuare cu psihiatrul. Urmaţi indicaţiile acestuia. Reducerea treptată la tratament ar trebui să vină cu simptome mai uşoare, suportabile. Orice ȋntrebări legate de medicaţie, adresaţi-le psihiatrului, inclusiv ȋntrebările legate de suplimentele naturiste (dar mai bine nu vă puneţi speranţa ȋn acestea). Vă cred că este greu, ȋnsă este necesar să vă ȋnhămaţi cu răbdare!
Anxietatea este rezultatul unei combinaţii de factori psihologici, sociali și biologici. O eventuală sarcină ar putea declanşa atacurile de panică, simptome depresive etc. De aceea aveţi nevoie de un tratament combinat (medicaţie care să nu afecteze dezvoltarea fatului şi psihoterapie).

Toate cele bune!
0
19-01-2021, ora 12:35
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Alexandra, dupa cum spun si colegele, pentru a depasi obstacolele anxietatii e nevoie ca pe langa eventuala medicatie recomandata sa urmezi si sesiuni de psihoterapie. In cadrul acestor sesiuni vei discuta despre cum ai putea reactiona in momentul in care simti ca se apropie atacul de panica. Doza de 37, 5 de venlafaxina e sub doza terapeutica, asa ca efectul ei e mai degraba unul placebo….asa ca e cu atat mai mult nevoie si de sprijin psihoterapeutic.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •