Dereglare hormonala

23-11-2009
irina_popa
Nu este medic/terapeut
irina_popa
Buna ziua tuturor. Am 29 de ani si am folosit anticonceptionale pe o durata de 5 ani fara intrerupere la recomandarea medicului ginecolog (Ortho Tri-Cyclen Lo) in afara tarii. Nu am avut neplaceri si sunt foarte multumita de ele. In Septembrie 2008 la revenirea in tara am decis sa fac o pauza. Pana in prezent nu am mai folosit nici un fel de anticonceptionale (14 luni). Nu am inregistrat schimbari in greutate sau de alt gen cu exceptia aparitiei acneei. Mi-au fost prescrise numeroase tratamente (Azitromicina - antibiotic, Brevoxyl etc) de catre dermatologi dar nu am reusit decat sa ameliorez problema temporar pe durata tratamentelor dupa care acneea revine de multe ori mai avansata decat ulterior. In urma cu cateva zile mi s-a recomandat o serie de analize hormonale fiind suspecta de dereglari hormonale. Rezultatele analizelor sunt urmatoarele:
- FT: 1.4 pg/ml
- DHEA: 13.3 ng/ml
- TSH: 1.04 uUI/mL
- Free T4 : 0.89 ng/dL
- Estradiol: 67.00 pg/mL
- LH: 3.70 mIU/mL
- FSH: 7.90 mIU/mL
- Progesteron: 0.32 ng/mL
- Prolactina: 32.73 ng/mL
In baza acestor rezultate mi-au fost recomandate anticonceptionale Yaz.
As dori sa aflu daca imi puteti da si alte sfaturi. Nu am nimic impotriva anticonceptionalelor dar as dori sa aflu daca mai sunt si alte tratamente disponibile la ora actuala. Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns