Dermatita seboreica

18-03-2021
MihailCatalin96
Nu este medic/terapeut
MihailCatalin96
Buna ziua. Acum 2 ani am observat ca pielea de pe fata, in jurul nasului incepuse sa se inroseasca. Dupa ceva timp am inceput sa am matreata, apoi am observat ca imi ies pete pe scalp. M-am documentat si am ajuns la concluzia ca am dermatota seboreica, confirmata si de un doctor dermatolog (acesta mi-a recomandat Diprosalic sa ma dau cand apare roseata). Dupa 1 an sa zic, a inceput sa imi apara pete si pe frunte si pe penis..nu stiu legatura, dar da, mi-au aparut pete pe gland (puncte rosii care se si cojesc), precizez ca am facut circumcizie inainte sa apara aceste pete. Acum am pete: pe scalp, penis si zona fetei (frunte, nas, tample).De fiecare data cand ma dau cu diprosalic imi trece roseata dar dupa 2-3 zile reapare la loc. Daca ma poate ajuta cineva cu ce mai pot face in afara de a ma da cu acea crema, pentru ca am inteles ca pe termen lung s-ar putea sa nu isi mai faca efectul. Ce solutii imi recomandati?
Multumesc.
3 comentarii
0
19-03-2021, ora 07:47
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Pentru intretinere pe termen lung puteti folosi pentru scalp si piele, de exemplu, unul din sampoanele Il Capil DS, Kelual DS, Ivadermaseb, Kerium DS. Creme de intretinere pentru dermatita seboreica: Kelual DS, Kerium DS, Uriage DS, Ivadermaseb. Folositi Diprosalic doar pe perioade scurte de 3-7 zile/luna atunci cand dermatita nu este controlata.
0
19-03-2021, ora 09:24
MihailCatalin96
Nu este medic/terapeut
MihailCatalin96
Multumesc pentru raspuns, iar pentru fata si gland folosesc una din acele creme recomandate de dvs pentru cat timp?
0
19-03-2021, ora 09:52
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Aceste creme se pot folosi pe termen lung. Ele nu au efectele adverse ale dermatocorticoizilor (in acest caz diprosalic).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: