Descoperirea implantului

04-10-2015
500300
Nu este medic/terapeut
500300
Bună ziua, am nevoie de părerea voastră în ce priveşte implantul dentar. În urma cu 6 luni am optat pentru un implant, domnul doctor mi-a cerut 450€ iar 200 în momentul în care îmi va cimenta coroana. Acum mi-a descoperit implantul şi vrea alţi 100 Ron. E posibil când dansul mi-a asigurat 650 € lucrarea finala. Mi-e teama sa nu-mi facă lucrarea în bătaie de joc sau sa-mi facă mai mult rău pe parcursul şedinţei dacă mă refuz sa achit dar nici sa mă şantajeze nu-mi sta bine. Ce mă sfătuiţi?
3 comentarii
0
04-10-2015, ora 13:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa stiti ca mai apar cheltuieli adiacente la aceste lucrari. Si mamei initial i s-a facut un deviz de 2.000 lei, ulterior a platit 2.700 lei. In momentul in care nu era multumita de stadiul lucrarii, isi suna imediat doctora si aceasta ii rezolva problema la urmatoarea sedinta. A fost de mai multe ori la cabinet, acum lucrarea e gata si e foarte multumita. Plus doctorita s-a purtat ireprosabil cu ea. O adevarata profesionista.
0
04-11-2015, ora 16:04
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua. Costuri suplimentare mai pot aparea si in general devizul este unul estimativ cu o marja de plus minus care e necesar sa o luati in calcul. Daca as fi in locul dumneavoastra i-as spune exact ce ati scris aici doctorului care mi-ar lucra, si anume ca discutia noastra initiala a fost de atatia bani si ca vreti sa stiti de ce au crescut costurile.

Plus ca descoperirea de implant presupune o alta sedinta si alte bonturi decat cele pentru a face coroana. Poate a omis sa va spuna ca descoperirea implantului se va face separat. La unele cabinete descoperirea de implant e inclusa in pret in alte parti nu, si acest lucru se face pentru ca sunt manopere total diferite si poate pacientul alege dupa ce isi pune implantul sa mearga in alta parte. sunt multe discutii si posibile variante existente!
0
10-02-2016, ora 10:40
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
Descoperirea implantului presupune intr-adevar o alta interventie chirurgicala, este adevarat, minora, in comparatie cu inserarea implantului. In aceasta sedinta, in implant se insurubeaza o capa de vindecare sau bont de vindecare, ce are rolul de a conforma gingia rotund, ca si cum acolo ar fi o coroana. Forma rotunda a gingiei obtinuta prin vindecare timp de 2-3 saptamani de la descoperire, il ajuta pe tehnician sa modeleze corect coroana pe implant, atunci cand medicul ii va trimite amprenta finala pentru lucrarea finala.

In speranta ca ati inteles exact in ce consta acesta sedinta, va mai pot spune, ca uneori aceasta capa de vindecare se poate insuruba in implant chiar in sedinta de inserare a implantului ( acesta este decizia 100% a medicului dvs, daca considera ca implantul este foarte stabil, daca situatia clinica ii permite etc). De aceea, ulterior, nu mai exista efectiv o noua interventie de descoperire a implantului. Estimarea, dupa cum ii spune si numele, este evident inexacta, pot aparea costuri suplimentare in plus sau in minus. Este foarte posibil ca medicul dvs sa nu fi omis intentionat acest cost suplimentar, exista si varianta sa va estimeze o descoperire de implant, pe care apoi sa nu mai fie necesar sa o faca. Sunt convinsa ca nu ati fi fost deranjata de 100 ron in minus! In plus, valoarea de 100 ron este pur simbolica si acopera costul materialelor si consumabilelor folosite la descoperirea implanturilor. ( ca o paranteza, daca Dvs ati decide dupa descoperirea implantului sa va faceti coroana in alta parte si ati pleca cu acest bont de vindecare, pe care medicul dvs vi l-a insurubat, fara sa i-l inapoiati, in functie de sistemul de implanturi folosit, cei 100 ron uneori nu acopera costul nici macar pentru acest bont!!! )

si imi permit o a doua paranteza... 'Bataia de joc' sau 'santajul' nu cred ca isi au locul in relatia normala si transparenta medic-pacient. Daca Dvs l-ati ales sa va fie medic, ar trebui sa ii acordati incredere si sa discutati cu el tot ce va framanta. intrebarea pe care ne-ati adresat-o aici va poate fi lamurita foarte usor si de catre medicul Dvs
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •