despre efectele secundare ale anticonceptionalelor

22-04-2011
pistol nicoleta
Nu este medic/terapeut
pistol nicoleta
buna, as dori si eu cateva lamuriri legate de anticonceptionale.am utilizat o perioada destul de lunga de timp, aprox.5 ani, diverse anticonceptionale mai mult marvelon.cu acestea m-am impacat destul de bine in sensul ca nu m-am ingrasat, nu mi-a crescut par sau alte chestii doar transpiram destul de mult noaptea.prin septembrie 2009 m-am oprit cu gandul ca voi avea un copil si am vrut sa fac o pauza de cel putin un an.dupa cateva luni de la stoparea lor mi-au aparut cosuri, multe pe barbie, foarte dureroase urmate de altele cu timpul, pe frunte, in zona urechilor si momentan pe gat.desigur am fost la doctor, mi s-a spus ca e acnee, am incercat diverse, geluri, zynerit, diacneal, metode naturiste si nici o schimbare.pentru ca nu ma mai suport am hotarat sa reincep cu anticonceptionalele, fiind singurele ce imi pot reda tenul curat.as vrea totusi sa raman insarcinata spre sf.anului acesta sau inceputul anului viitor.intrebarile mele sunt : daca ma reapuc de marvelon ce efecte poate avea asupra corpului meu (ingrasare, crestere par, menstruatie, fertilitate) ? la cat timp dupa stoparea lor pot ramane insarcinata si cum va fi afectata sarcina sau chiar fatul? daca le reiau vor disparea sau macar nu vor mai aparea aceste cosuri? inainte cand le luam aveam un ten curat ; exista alte metode sau alte pastile care pot reduce acneea (nu doresc sa mai folosesc ceva de uz extern).mentionez ca momentan ma aflu intr-on tara unde nu-i pasa nimanui daca te ingrasi, slabesti, mori, ai copii sau nu si acea tara nu este romania.de aceea chiar am nevoie de raspunsuri.macar cand ma duc la un cabinet de planning familial sa am argumente si informatii sa stiu ce sa cer.va multumesc
2 comentarii
0
22-04-2011, ora 09:34
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Puteti ramanea insarcinata oricand dupa intreruperea anticonceptionalelor. Ele pot dauna unei sarcini aflate in curs si nu unei sarcini viitoare.
2. O reactie adversa care apare dupa mult timp (ani) de utilizare este sterilitatea. Poate fi reversibila sau ireversibila.
3. Acneea poate fi influentata de anticonceptionale, care o pot ameliora (dar uneori o pot si agrava). Relativ frecvent sunt folosite pentru acnee anticonceptionale care contin Ciproteron, asa cum este Diane 35.
0
25-08-2011, ora 16:13
olariuoli
Nu este medic/terapeut
olariuoli
ce anticoncetionale imi recomandati? accesibile la pret...am si un ciclu neregulat intre 33-43 zile si am si hirsutism asta ma enerveaza cel mai mult... va rog ajutati-ma
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul