despre medicamete contraindicate copiilor sub 2 ani

29-03-2007
oana spataru
Nu este medic/terapeut
oana spataru
Am si eu o mare nedumerire : de ce medicii prescriu medicamente (Peritol, Neopreol, Nidoflor) si pe prospect se mentioneaza faptul ca sunt contraindicate ?
Si daca totusi aceste medicamente ar putea fi folosite in doze moderate la copii de 8-9 luni de ce mai apar atentionarile de pe prospect ?

Eu nu sunt in domeniul medical si sincer sunt total debusolata cand citesc contraindicatiile medicamentelor si mai ales cand alte mamici imi spun cu seninatate ca si ale au folosit asa medicamente. cu succes...Si atunci la ce bun prospectele ?

Va rog, lamuriti-ma si pe mine,
oana
1 comentarii
0
30-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna oana! firmele de medicamente trebuie sa scrie pe prospect aceste atentionari pentru ca studiile clinice realizate cu subiecti umani copii si gravide sunt aproape inexistente. de ce? pentru ca un studiu clinic trebuie aprobat de comisia de etica, pentru ca subiectii inclusi in studii sunt voluntari, iar in cazul copiilor decizia de a participa sau nu la testare o iau parintii. tu ai fi de acord cu un astfel de test pe copilul tau? nu cred... Atunci trebuie scris pe prospect ca din lipsa de dovezi clinice, se recomanda evitarea administrarii la copii sau gravide. DAR, in momentul in care copilul este bolnav, medicul pune in balanta riscul de a face efecte secundare la medicament sau de a beneficia de efectele pozitive ale medicamentului. Adica mai bine dai nurofen in doza recomandata daca face copilul febra, decat sa il lasi cu temperatura de 40C sa ajunga la convulsii, chiar moarte, nu-i asa? asa ca intotdeauna decizia si responsabilitatea administrarii unui medicament revine medicului, iar mamele nu ar trebui sa administreze copilului nici un medicament de la sine putere, nici macar multivitamine! va doresc multa sanatate si sa nu aveti nevoie de medicamente!
Adaugă un comentariu / răspuns