despre rigevidon

17-01-2012
erdei anca
Nu este medic/terapeut
erdei anca
buna ziua
Am 26 de ani, am nacsut in martie 2010 o fetita si am alaptat-o pana in mai 201: in acest timp am luat cerazette 6 luni si apoi cand mi-a venit menstruatia mi-a zis med sa iau rigevidon; am luat din iulie anul trecut. Nu am avut nici o problema de la ele, le-am luat in fiecare zi la 9 seara, dar m-am ingrsat cam 8 kg. Nu mananc mai mult, din contra, fac 1 0ra -o ora jumate pe bicicleta eliptica, nu mananc dupa 6 seara si tot sunt imensa. Nu stiu sigur daca e de la antic dar mergand prin eliminare cred ca asta ar fi problema. Nu se poate lua cerazette cahiar dac nu alaptez? Ca in perioada in care le-am luat a fost ok nu m-am ingrast deloc, ba chiar am slabit. As dori un raspuns. Multunmesc!
3 comentarii
0
17-01-2012, ora 17:53
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
De obicei anticonceptionalele iti dau pofta de mancare si te ingrasi pentru ca mananci mai mult, nu pentru ca iei acele pilule. Dupa nastere probabil metabolismul tau s-a modificat, iar bicicleta nu te va face niciodata sa slabesti, bicicleta este un exercitiu pentru inima in general, nu de slabit. Pentru a slabi trebuie sa faci cu totul alt tip de exercitii, sarituri, alergat, etc, sa reduci drastic consumul de carbohidrati si sa maresti consumul de proteine. Numai asa vei slabi. Pilulele nu te ingrasa, ci doar iti dau pofta de mancare. Asa mi s-a zis mie medicul, eu am luat de-a lungul timpului tot felul de anticonceptionale si nu m-am ingrasat niciodata de la niciun tip.
0
17-01-2012, ora 20:22
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Puteti sa luati cerazette, chiar daca nu alaptati. Dar, trebuie sa aveti in vedere ca la cerazette nu va bucurati de toleranta de 12 ore de la alte anticonceptionale, ci doar de 2 ore. Adica, pentru a fi protejata, trebuie sa le luati "la fix".
0
18-01-2012, ora 11:24
erdei anca
Nu este medic/terapeut
erdei anca
Multumesc de raspuns, Domnule Doctor. O sa le iau la ora fixa, ca si pana acum(am mememto pe telefom) ca sa nu uit niciodata. O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul