Discuții despre Talasemia

16 subiecte
Adaugă întrebare / subiect
0 mesaje
828 vizite
Leucemie sau leucocitoza cortizonica ??
Autor: Phruwichs
Postat la data: 10-05-2021

Buna ziua, o sa incep prin a spune ca am 39 ani si sunt femeie Am talasemie minora mostenita de la mama, care nu imi ridica probleme, am o viata normala In Ianuarie 2021 am avut o criza brusca de dureri osose care se accentuau pe zi ce trecea.Am obtinut o...

0 mesaje
1414 vizite
Hemoglobina 7 in sarcina
Autor: Oanacrs23
Postat la data: 03-07-2018

Buna !! Sunt însărcinată în 30 de saptamani si de curând am aflat că am talasemie, si hemoglobina scazuta la 7.7. Am inteles de la doctorul hematolog ca din cauza hemoglobinei atat de scăzută copilul poate suferi de hipoxie. Ma ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc !!

0 mesaje
1823 vizite
Thalasemie minora
Autor: MMM123X
Postat la data: 29-03-2017

Buna ziua, Am un copil de 5 ani care are thalasemie minora. La ultimele analize valoarea hemoglobinei i-a iesi mai mica decat la cele de pana acum (10.6, 11 fiind limita minima), iar sideremia peste limita maxima. Exita un regim pe care ar trebui sa i-l impunem, sau anumite suplimente, vitamine,...

2 mesaje
2416 vizite
interpretare analize urina si posibil talasemie minora la fetita de 2 ani si jumatate
Autor: Mihaela2015
Ultimul răspuns: 08-09-2015 09:40, postat de Mihaela2015

Buna ziua, am si eu o rugaminte, la analizele fetitei au iesit cateva in afara valorilor si as mai vrea o parere: la sumarul de urina toate au iesit bine in afara de Leucocite 1+ Ca70 Leu/uL Negativ, leucocite relativ frecvente (urocultura nu am facut-o). La electroforeza hemoglobinei (tatal fetitei are...

0 mesaje
4326 vizite
Suspect talasemie-Hemoleucograma bebe 8 luni si 3 saptamani
Autor: AnghelI
Postat la data: 03-05-2015

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu interpretarea urmatoarelor analize efectuate unei fetite de 8 luni si 3 saptamani. Precizez ca analizele i-au fost recoltate la recomandarea Medicului pediatru in urma unui consult de rutina la care a constatat poluare palida a pielii si mucoase uscate, unghii casante. Nr. eritrocite...

1 mesaje
2955 vizite
Am Talasemie?
Autor: dan Ionescu00
Ultimul răspuns: 08-08-2013 15:53, postat de Cristian C

24 de ani, din Bucuresti, etnie roman. Mama mea are aceasta boala. Simptomele mele de cativa ani incoace : oboseala, oboseala mare la efort Anazile Fier Seric : 44 valori: - barbati 65-175 il am scazut Urmeaza sa imi fac electroforeza hemoglobinei. Dar din cate am inteles aceasta boala trebuia depistata de...

0 mesaje
1763 vizite
Talasemie majora
Autor: ramaurelia
Postat la data: 23-04-2012

Am o nepotica de numai 4 luni care a fost diagnosticata recent cu Talasemie majora. Lunar a facut transfuzii de sange la spital. Va rog sa-mi spuneti daca in baza acestui diagnostic concediul de ingrijire copil de care beneficiaza mama se poate prelungi pe motiv medical avand in vedere ca...

1 mesaje
3014 vizite
Talasemie
Autor: angelica303
Ultimul răspuns: 23-03-2012 16:57, postat de angelica303

Buna ziua.Am un baietel de 3 ani si 7 luni.In urma unor analize de sange doctora m-a trimis la Institutul de Hematologie insa as' vrea sa am o parere inainte de aceasta.Prin urmare parametrii care nu s-au incadrat ar fi urmatorii:WBC-16.8 val de refrinta 5-10; MCV 80 val de ref...

0 mesaje
2212 vizite
Talasemie la copii
Autor: 4secret
Postat la data: 10-10-2011

Buna ziua am si eu 2 fetite una de 5 ani si una de 3 ani.In urma unor analize de rutina am descoperit ca fetita cea mica are aceasta boala Talasemie minora.Sunt ff speriata ca nu reusesc sa gasesc un medic care sa ajute sa imi dea un tratament, am...

3 mesaje
5190 vizite
Anemie: talasemia sau deficienta de fier!?
Autor: catacernat
Ultimul răspuns: 27-06-2011 16:48, postat de hipocrat

Buna ziua. As vrea sa va prezint rezultate mele de la analize si sa aflu parerea dvs. Analize de sange: wbc: 5.8 mil/mm3 ly: 29.3 % mo: 4.6 % cr: 55.1 % ly#: 2.0 x 10 mo#: 0.3 x 10 gr#: 4.5 x 10 ba#: 0.2 x 10 rbc: 6.41 mil hgb: 14.2 g Hct: 43.3 % mcv: 67.6 mch: 22.2 mchc:...

2 mesaje
1755 vizite
analize hematologie la fetita 11 ani
Autor: madalina49
Ultimul răspuns: 14-03-2011 17:27, postat de madalina49

fata mea are 11 ani si a fost diagnosticata cu anemie microcitara si talasemie minora analizele hematologice au iesit sub limita normala ce trebuie sa fac?

1 mesaje
2440 vizite
Talasemie?
Autor: robert5
Ultimul răspuns: 24-07-2010 14:09, postat de robert5

Buna ziua!As dori un raspuns...am niste analize si mi-au iesit unele foarte prost...Astept electroforeza in 7 zile dar pana atunci astept si un raspuns de la dvs.Va rog din sufelt sa imi spuneti daca poate fi vorba de talasemie?Cand am fost mic am fost suspect de talasemie...sunt disperat Acestea sunt analizele...

2 mesaje
3224 vizite
Talasemie
Autor: Anca23M
Ultimul răspuns: 07-04-2010 20:05, postat de Anca23M

Buna ziua, Am fost diagnosticata cu betatalasemie minora, anul trecut. Mi s-a spus de catre specialist sa nu mai iau fier. Pur si simplu nu mi s-a mai recomandat nimic. Acum, dupa 6 luni de la diagnostic analizele mele arata cam asa: Sideremie - 10 ug/dL Eritrocite - 5, 59 Hemoglibina - 9,...

0 mesaje
4476 vizite
Talasemie minora?!
Autor: carmenion2008
Postat la data: 07-04-2010

Buna ziua! Va rog mult sa-mi interpretati, pe intelesul unui nespecialist, rezultatele analizelor sotului meu, in varsta de 45 de ani, 183 cm, 85 kg : RBC- 6, 53 % -LIMITE 4, 5-6, 0 / / MM CUBI HB - 12, 8 sub limita HCT - 40, 4%, limita 41-55 /% MCV- VEM-61, 9...

6 mesaje
2093 vizite
Urgent! Anemie - Talasemie?
Autor: madalinas
Postat la data: 09-11-2007

Am un baietel in varsta de 2 ani si rezultatele hemoleucogramei sunt: !!Lym#=5.83 MON#=0.59 NEU#=3.02 !!Ltym%=61.8 MON%=6.2 NEU%=32 !!Hematii(RBC)5.04 Hemoglobina(HGB)=11.1 Hematocrit(HCT)=35.71 !!VEM volum eritrocitar mediu=71 !!HEM hemoglobina eritrocitara medie=22 CHEM cnc HB eritrocitara medie=31.1 !!RDW=16.8 Trombocite(PLT)=290 PCT 0.25 MPW=8.8VSH 1h=3 !!VSH 2h=8 BIOCHIMIE : Calciu seric total=8.5 Sideremie=47.1 Glicemie=83 !!TGO=55 TGP=19 !!Fosfataza alcalina=637 !!Fibrinogen=186.2 Medicul m-a intrebat daca avem in antecedente cazuri de talasemie si m-am speriat.Va rog sa-mi spuneti cat de grava este anemia copilului?????

3 mesaje
2444 vizite
talasemie?
Autor: rena19
Postat la data: 11-03-2006

Sunt in a 10 saptamana si am un fibrom (8 cm/8 cm), dar ma simt bine iar bebe creste. Probleme mea este alta. Am facut analizele de sange si au iesit urmatoarele valori: eritrociti 4.23 x 10^6 emoglobina 12.6 g/dl MCV 86.8 fl MCH 29.9 % RDW 14, 3 % leucociti 7.1 % x 10^3/ul neutrofili 56.0...

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.