Detalii despre efectul anticonceptionalelor

16-06-2008
rayne88
Nu este medic/terapeut
rayne88
Am anumite nelamuriri in privinta protectiei oferite de anticonceptionale. De o luna am inceput sa iau Yasmine, acum sunt la al 2-lea blister, a 8 a pastila.

1.Dupa a 6 a pastila din al doilea blister ( acest blister l-am inceput dupa o pauza de sapte zile, timp in care a avut loc menstruatia) am avut contact sexual si pentru prima data nu am folosit si alta metoda de protectie contraceptiva. Intrebarea mea este daca eram protejata de pastile in acea zi.In cazul in care nu eram protejata si vreau sa fac un test de sarcina dupa 7-8 zile, tratamentul cu Yasmine si L-Tiroxin 200 influenteaza rezultatele testului?

2.Eu obisnuiesc sa iau pastilele dimineata cand ma trezesc si apoi consum cafea.Cafeaua are vre-o influenta asupra absobtiei pastilei?

3. Cat de mult influenteaza absorbtia pastilei, deci eficacitatea ei o alimetatie bazata pe fructe si legume proaspete, alimetatie ce implica scaune mai moi si mai dese pe zi?

4. in ce sens influenteaza consumul de alcool in timpul utilizarii anticonceptionalele? In opinia dvs consumul de 3-4 ori pe saptamana de alcool ( un pahar sampanie sau o bere) este mult?

Va multumesc
3 comentarii
0
16-06-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Erati sub protectie. Prin urmare, un test de sarcina nu este necesar.
2. Nu, cafeaua nu influenteaza absorbtia medicamentului. Pe de alta parte, administrarea la orele serii este usor preferabila, din motive practice.
3. Scaunele moi nu influenteaza absorbtia pilulei, ci numai scaunele diareice, adica neformate.
4. Nu influenteaza in nici un fel. Nu, un pahar de sampanie sau o bere timp de 3-4 ori pe saptamana nu este mult.
0
17-06-2008, ora 00:00
dory_sweetgirl
Nu este medic/terapeut
dory_sweetgirl
buna ziua!am fost ieri la doctor ptr a-mi face un control ma gasit cu o mica infectie si mia recomandat sa iau irigator pentru a-mi face am citit pe forum ca nu prea sunt indicate...ce sa fac sa ma duc sa il iau sau mai bn folosesc altcv?dak da ce as putea folosi?va rog sa imi raspundeti
0
17-06-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Irigatorul nu este indicat de regula ca metoda de toaleta, in schimb e foarte bun ca metoda de tratament in multe infectii. Probabil ca v-a spus sa faceti un anumit numar de irigatii cu o substanta anume, nu sa faceti irigatii in general.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: