dezlipire de retina

25-09-2009
cristina d
Nu este medic/terapeut
cristina d
Buna ziua ! va scriu in numele mamei mele care o doare un ochi f tare. Are un fel de val de ceata pe ochi si pe zi ce trece vede din ce in ce mai putin. Are tensiune oscilanta, colesterolul marit si ultima data cand si-a facut (acum cativa ani) analizele pt diabet nu avea. Diagnosticul dat este : niste bride care circula in ochi si care o sa dea dupa un anumit timp la dezlipire de retina. Domnul doctor a zis ca ii tb operatie pt ai introduce niste lichid in ochi si inca ceva (nu am inteles ce). Va rog sa imi spuneti ce ar tb sa facem ? Va multumesc anticipat pt raspuns.
2 comentarii
0
25-09-2009, ora 12:21
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Inteleg ca diagnosticul ar fi vitreoretinopatie proliferativa; aceasta se caracterizeaza prin prezenta de bride vitreene care pot tractiona retina si, prin urmare, pot apare rupturi retiniene si decolare de retina;solutia terapeutica este vitrectomia( se indeparteaza vitrosul); la sfarsitul inteventiei, se va decide daca in cavitatea vitreeana se introduce un agent de tamponada( gaz, perfluorcarbon, silicon) care stabilizeaza retina; numai bine
0
09-10-2009, ora 11:32
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ceata care va apare nu vinde de la ochi ! Este o problema endocrina, digestiva sau o toxifiere a sangelui.
Este o mare greseala sa va lasati tratat de un oftamolog !
Consultati un medic homeopat care va poate elimina cauza din care apare si puteti fi asa vindecata si de alte probleme.
Adaugă un comentariu / răspuns