Diabet disfunctie erectila

08-05-2024
filipciprian2000
Nu este medic/terapeut
filipciprian2000
Buna ziua,

Am 45 de ani si sufar de diabet si hipertensiune arteriala. Am discutat cu un medic urolog si mi s-a spus ca nu este indicat sa iau pastile pentru potenta fiind cardiac. O solutie ar fi folosirea de injectii care se fac in penis ( in corpii cavernosi). M-ar putea indruma cineva care ar fi cele mai bune astfel de injectii si care sa se gaseasca si in farmacii? Stiu ca multe dintre ele nu se dau decat cu reteta dar cand voi merge la medicul urolog as vrea sa-i propun si alte variante de cat ce imi propune dumnealui.
Va multumesc pentru raspunsuri.
1 comentarii
0
09-05-2024, ora 14:10
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este important să discuți întotdeauna cu medicul tău despre opțiunile de tratament, mai ales când vine vorba de condiții de sănătate complexe precum diabetul și hipertensiunea arterială, asociate cu probleme cardiace. În cazul tău, unde medicamentele orale pentru disfuncția erectilă nu sunt o opțiune sigură, injecțiile intracavernosale pot fi o alternativă.

Injecțiile intracavernosale sunt utilizate pentru a provoca o erecție prin injectarea directă a medicamentului în corpii cavernosi ai penisului. Cele mai comune medicamente folosite în aceste injecții includ:

1. Alprostadil (PGE1) – Este cel mai frecvent utilizat medicament pentru injecții intracavernosale. Poate fi găsit sub numele comercial Caverject sau Edex. Alprostadilul acționează prin relaxarea musculaturii netede a penisului, ceea ce permite fluxului sanguin să crească și să producă o erecție.

2. Papaverina și Fentolamina – Aceste medicamente sunt adesea utilizate în combinație pentru a ajuta la inducerea erecției. Sunt mai puțin comune ca alprostadilul și pot fi utilizate în combinații specifice, cunoscute sub numele de formulări compuse (ex. BiMix sau TriMix), care pot include și alprostadil.

Toate aceste medicamente necesită rețetă și trebuie utilizate sub supravegherea unui medic. Este crucial să urmezi instrucțiunile medicului pentru utilizarea acestora pentru a minimiza riscurile de efecte secundare, cum ar fi durerea, infecția, priapismul (o erecție care durează mai mult de patru ore și poate fi dureroasă), sau fibroza peniană.

Când mergi la medicul urolog, este bine să discuți despre aceste opțiuni și să întrebi despre posibilitatea de a folosi unul dintre aceste medicamente sau despre alte alternative disponibile. De asemenea, medicul tău va putea să ajusteze dozajul specific nevoilor tale pentru a maximiza eficacitatea tratamentului și a minimiza riscurile. Este esențial să ai o comunicare deschisă cu medicul tău despre toate opțiunile de tratament și preocupările tale legate de sănătate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.