diabet sau nu?

25-11-2010
Andrehinio
Nu este medic/terapeut
Andrehinio
Deci am 14 ani si mi-am luat intamplator glicemia acum o saptamana si am avut-o 114, am tinut regim dupa care iar mi-am luat-o si am avut-o 101. Azi iar mi-am facut-o de 2 ori si am avut-o 117, iar dupa 98. Nu stiu ce sa mai cred, am diabet sau nu? Sunt supraponderal, iar tatal meu este diabetic.
8 comentarii
0
25-11-2010, ora 10:16
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pentru rezultate concludente trebuie sa-ti faci analiza dimineata, fara sa mananci sau sa bei, din sangele din vena, recoltat si analizat la clinica, nu acasa cu aparatul. Poti face si un consult la specialist pentru siguranta. Da, supraponderalitatea este un factor in plus !Sanatate!
0
25-11-2010, ora 10:30
stefy@
Nu este medic/terapeut
stefy@
tine si tu un regim timp de o saptamina, cu mese regulate si nu prea bogate compuse din fructe legume proaspete fara dulciuri sau carbohidrati, hidrateaza-te corespunzator apoi refa-ti testul dimineata pe nemincate.daca obtii din nou valori crescute (cu toata ca imi vine greu sa cred) adreseaza-te unui medic specialist!
0
25-11-2010, ora 17:39
Andrehinio
Nu este medic/terapeut
Andrehinio
Mda... pai am sa tin regim pana la Craciun si sa vad daca o mai am asa mare, totusi sunt tanar, iar corpul meu este in continua transformare, ceea ce ma face sa cred ca voi scapa (cel putin asa sper).
0
27-11-2010, ora 12:21
Diabetic 42
Nu este medic/terapeut
Diabetic 42
Salut sunt diabetic de 42 de ani si pot sa te sfatuiesc din experienta ca nu e joaca cu asa ceva. fati o glicemie si inainte de a manca si una dupa 2 ore de la masa si vezi ce glicemi sunt. Si la un om sanatos glicemia creste dupa ce a mancat. vezi dupa cele 2 ore sau dimineata ar trebui sa fie pana in 100 , Cu ani in urma 120 era o glicemie normala. Daca esti ponderal lasate de dulciuri paine foarte putina. Orezul si pastele fainoase la fel de putin ele mentin glicemiile mai sus si mai mult timp in sange. Din fructe ferestete de struguri smochine sunt foarte dulci.
La fel si bauturile gen COCA -COLA si alte prosti de pe raft au EURI care sensibilizeaza pancreasul si nu mai produce insulina APA e cea mai buna sau sucuri facute acasa din fructe. Pe piata exista pentru diabetici din plante naturale tot felu de pastile care scad glicemiile din sange mai curand am auzit de un extract facut din DUDE.
Ar trebui sa mananci asa cum mananca un diabetic adica cantarit CARBOHIDRATI din aliment.Un diabetolog tiar putea face o schema si ar fi foarte sanatos pentru tine. Tiam spus toate astea pt, ca stiu ca acesta boala nu doare si mai ales cati cere sa renunti la cateva alimente e greu dar sa sti ca e si foarte parsiva te lasa sa faci ce vrei si mai tarziu te loveste cu complicati serioase si atunci va trebui obligat sa renunti la toate alea ASA CA MAI BINE RENUNTA ACUMA si fa ce trebuie ca sa ramai SANATOS. AMBITIA PENTRU SANATATE SA FIE PE PRIMUL LOC asa cum ai ambitie sa faci alte lucruri
0
20-04-2011, ora 20:59
heidrun
Nu este medic/terapeut
heidrun
Asdori si eu sa te sfatui un lucru cu diabetul nu este de jucat, ca ai glicemia f putin crescuta nu e asa o problema, problema e ca trebuie sa mergi imediat la doctor sa iti faca un profil glicemic, in functie de asta doctorul te va indruma ce sa faci (probabil la inceput va trebui sa -ti controlezi glicemia numai prin regim)iti doresc sanatate
0
23-07-2011, ora 17:34
lucialuciana
Nu este medic/terapeut
lucialuciana
buna ziua! ma numesc lucia si am 53 de ani.mi-am facut niste analize si am aflat ca am glicemia 133.si..culmea !nu mananc dulciuri, nici sucuri nu beau, sunt si slabuta am 50 de kg.poate sa fie de la suparare ??
0
08-08-2011, ora 14:27
caena
Nu este medic/terapeut
caena
In mod sigur e de la stres, de la suparare, si de la paine, 133 glicemie e deja diabetAti fost la mediv ? O ZI BUNA !
0
22-08-2011, ora 23:14
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Andrehinio hai sa-ti spun eu care e treaba:
In primul rand posibil sa fi predispus din cauza tatalui, nu uita ca sunt o gramada de supraponderali care nu au nici un DIabet nici la 60 ani. Rudele supraponderale ale unui parinte cu DIabet au sanse 50 % sa faca boala.
In al doilea rand tu ai de facut urmatoarele:
1 - sa faci cumva sa NU mai fi supraponderal, iti spun eu cum: pune mana si fa miscare si nu mai sta toata ziua la calculator cu o punga de Chips in mana dreapta si cu o sticla de Cola in cealalta, altfel nu se explica cum la 14 ani esti asa, e f clar, bagi multi carbohidrati si nu arzi cine stie ce. Du-te prin parc si alearga macar 30-45 min/zi sau mergi pe jos, ori du-te la sala de cateva ori pe saptamana si trage de fiare + ceva alergare ca sa arzi din grasime si sa nu mai dai voie sa se depuna.
2- mananca sanatos si anume multe legume, carne fripta la gratar mai de preferat peste sau piept pui fara piele, branzeturi degresate, lapte degresat, fructe, putin ulei de masline in salate ca ai nevoie si de grasimi esentiale, merge si putina paine integrala, deci cat mai rar cu fast-food ca ai sa te nenocoresti de tot, chiar daca nu faci DIabet, or sa te ia cu macaraua astia ca te vei ingrasa urat de tot.
Odata ce ai slabit e posibil ca Glicemia aia sa coboare pe la un 85. Cu cat te ingrasi mai mult cu atat Glicemia va fi mai mare. 101 deja nu e bun chiar daca ai luat cu aparat, de ex aparatul meu da ca in laborator, 91 arata la mine, 91 le-a dat si lor. Daca dupa slabire nu coboara, atunci este altceva, dar ma indoiesc amarnic, garantez ca revine la normal.
Dieta fara miscare nu are cine stie ce valoare, trebuie combinate ambele, iar apoi ai sa vezi cat de bine arati daca te duci la sala cu muschi pe tine, n-ai vrea ? Dupa un timp nu ai sa mai poti sa te lasi de sala.
Ai un pic de prediabet. Prediabetul poate fi vindecat insa, dar cu conditii-le ce ti le-am spus mai sus.
Daca ajungi la diabet nu mai ai scapare, deci mai bine sa nu ajungi.
Lasa naiba fast-food sa manance prietenii tai ca apoi sa se lupte ani de zile cu slabirea si cu alte boli, tu fa ce ti-am spus noi, desigur tu faci ce vrei, insa gandeste-te bine.
Este relativ simplu sa mentii greutatea, insa e f greu sa slabesti zeci de Kg dupa abuzuri alimentare de ani de zile.
Sau fa alt test, mananca pana in ora 19 si culcate nu mai devreme de 23, 30, apoi te scoli dimineata, stai o ora si apoi iei Glicemia si ne spui cat ai, s-ar putea ca atunci cand ai 101 sa fi mancat mai aproape de ora culcarii.

Lucia nu conteaza ca nu mananci dulciuri si esti slaba, poti face Diabet oricum, dulciurile conteaza doar daca te ingrasa, altfel mai putin. Tatal cumva diabetic ?!
Nu doar cei grasi fac Diabet sa stii, cei slabi fac mai rar, dar fac.
La cei grasi Pancreasul baga foarte multa Insulina si cu toate astea Glicemia este mare din cauza rezistentei la Insulina, la ceilalti Glicemia este la fel de mare insa Pancreasul nu baga destula Insulina si de aia unii scapa de ingrasare, eu aveam la 1, 7 m 59 Kg deci f slab, activ fizic si aveam 204 la doua ore de la test in loc de sub 140 asa ca...
Daca la inca doua masuratori ai peste 126, ai Diabet clar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.