Diabetul se face si de la dulciuri?
2 comentarii
Buna ziua!
Consumul excesiv de dulciuri nu are drept consecinta imediata diabetul zaharat, insa buna functionare a organismului poate avea de suferit. Apetitul poate fi modificat cu tendinta pentru hiperfagie (consum crescut de alimente intr-o perioada relativ scurta de timp), se pot constata lipsa controlului alimentar (aparitia asa-ziselor pofte constante, deranjante), cresterea in greutate si ulterior complicatiile metabolice asociate cu supraponderea/ obezitatea, printre care si diabetul.
Va recomand sa cititi articolul pentru mai multe detalii despre acest mit: http://www.romedic.ro/mit-consumul-ridicat-de-dulciuri-poate-provoca-diabet-0P33014
Limitarea aportului de dulciuri face parte din strategia generala pentru o sanatate mai buna, alaturi de recomandari precum:
- reducerea surselor de carbohidrati rafinati (pe langa dulciurile concentrate in zahar din comert, vorbim tot aici despre covrigii, produsele de cofetarie si patiserie, băuturi racoritoare indulcite, zahar, miere si alte siropuri. orezul alb, painea alba, pastele, ultimele 3 fii recomandate in portii rezonabile),
- evitarea grăsimilor saturate, in special cele industriale care se gasesc implicit in aceste dulciuri.
Multa sanatate va doresc! Sper sa va fie de folos raspunsul!
Consumul excesiv de dulciuri nu are drept consecinta imediata diabetul zaharat, insa buna functionare a organismului poate avea de suferit. Apetitul poate fi modificat cu tendinta pentru hiperfagie (consum crescut de alimente intr-o perioada relativ scurta de timp), se pot constata lipsa controlului alimentar (aparitia asa-ziselor pofte constante, deranjante), cresterea in greutate si ulterior complicatiile metabolice asociate cu supraponderea/ obezitatea, printre care si diabetul.
Va recomand sa cititi articolul pentru mai multe detalii despre acest mit: http://www.romedic.ro/mit-consumul-ridicat-de-dulciuri-poate-provoca-diabet-0P33014
Limitarea aportului de dulciuri face parte din strategia generala pentru o sanatate mai buna, alaturi de recomandari precum:
- reducerea surselor de carbohidrati rafinati (pe langa dulciurile concentrate in zahar din comert, vorbim tot aici despre covrigii, produsele de cofetarie si patiserie, băuturi racoritoare indulcite, zahar, miere si alte siropuri. orezul alb, painea alba, pastele, ultimele 3 fii recomandate in portii rezonabile),
- evitarea grăsimilor saturate, in special cele industriale care se gasesc implicit in aceste dulciuri.
Multa sanatate va doresc! Sper sa va fie de folos raspunsul!
Diabetul este asociat cu obezitatea si nu direct cu consumul de dulciuri. Cu toate acestea, dulciurile favorizeaza secretia insulinei de catre pancreas si astel zaharurile trec mai repede in sange. Atentie si la consumul de carbohidrati (paine, paste, pizza, cartofi) - acestia favorieaza aparitia diabetului.
Pofta de dulce inseamna lipsa unui mineral in corp, si anume CROM. Va recomand -----*, eu il iau de o luna si ma simt foarte bine.
(*modificat de admin)
Pofta de dulce inseamna lipsa unui mineral in corp, si anume CROM. Va recomand -----*, eu il iau de o luna si ma simt foarte bine.
(*modificat de admin)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Trigliceride mari
- 1Diabet sarcina
- 2La o glicozilata de 6 fix este necesar tratament?
- 2Glicemii mari spre dimineata(sub tratament cu insulina), care poate fi cauza ?
- 0Lipide, colesterol, trigliceride mari
- 7Valori glicemie!
- 0Chestionar diabet
- 2Simptome diabet
- 5Ora medicamente diabet
- 4Amoniac peste limita normala