diabetul se pote vindeca?

03-10-2011
mimicuta
Nu este medic/terapeut
mimicuta
Buna seara.Sotul meu are diabet de 7 ani.Analizele ii ieseau f prost, glicemia o avea intotdeauna 180-200.tratamentul era:dimineata:siofor 850, 4 diaprel, januvia, la pranz siofor, aspenter, seara siofor.Totodata devenise obez(117 kg la inaltimea de 170).Pe data de 7 martie a fost internat in spital pentru un posibil tratament cu insulina, dar i s-a recomandat un tratament injectabil BYETTA 5 unitati de 2 ori pe zi asociat cu siofor 850 de 3 ori pe zi.In urma acestui tratament, a schimbarii stilului de viata(regim alimentar si alergat pe banda constant), gicemia a scazut constant ajungand la valori normale.De asemenea in urma efortului fizic, a ajuns la greutatea de 80 kg. in acest timp, tratamentul s-a redus, renuntind treptat la byetta, apoi la siofor.La ora actuala, fara nici un tratament, glicemiile sunt cuprinse intre 85 si 115.La internarea in spital (7 martie) hemoglobina glucozilata a fost 9, 5 iar la ultimul control, in august, 5, 9.As dori sa ii dati niste sfaturi si astept parerea dumneavoastra despre aceasta situatie. Va multumesc.
3 comentarii
0
04-10-2011, ora 14:00
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
diabetul de tip 2, ca al sotului, care nu avea niste glicemii foarte mari cand a depistat boala, controlat intai prin medicamente(antidiabetice orale), poate fi tinut sub control daca pacientul slabeste si tine o dieta corespunzatoare acestei boli. In acest caz, nu mai este nevoie de mediamente. probabil sotul are acum ce se numeste prediabet t(toleranta alterata la glucoza), dar glicemiile pot creste din nou la valoriile anterioare daca devine iar obez si dieta nu mai este hipoglucidica.
0
20-10-2011, ora 21:39
mimicuta
Nu este medic/terapeut
mimicuta
Va multumesc foarte mult. Imi doresc foarte mult sa nu mai revina la ceea ce a fost inainte.Sper sa aiba puterea sa reziste un timp cat mai indelungat.
0
13-03-2012, ora 20:38
cristianion
Nu este medic/terapeut
cristianion
Buna seara!

Am o mica nelamurire, pentru care as vrea sa fiu ajutat.
In urma cu circa o luna si jumatate am fost descoperit, in urma unui control de rutina cu o glicemie de 299mg. Mai inainte aveam uneori o sete anormala ( cu frecventa de aprox. o data pe luna ) si am scazut in greutate cu cateva kg. fara sa urmez vreo dieta in acest scop. Am observat deasemenea ca urina era usor lipicioasa daca cativa stropi cadeau accidental pe pardosea. Dupa 3 zile de spitalizare si un tratament cu insulina rapida am fost externat cu recomandarea unui tratament cu insulina lenta si dieta. Starea mea era ameliorata cu glicemii de circa 150 - 160mg. In prezent in urma dietei am slabit circa 14 kg. ( am o greutate corporala de 96 kg. ) fac in mod regulat efort fizic, am renuntat la orice forma de medicatie iar glicemiile mele se situeaza undeva intre 83 si 101mg.
Inseamna asta o tendinta de echilibrare a metabolismului glucidic?
In lipsa efortului fizic - am experimentat 3 zile consecutive fara efort fizic - se observa o tendinta crescatoare a glicemiilor ajungand in mod exceptional la 121mg.
La prima vedere situatia pare imbucuratoare insa sa nu uitam ca atat efortul fizic cat si dieta reprezinta totusi forme de dependenta uneori suparatoare.
Voi fi mereu dependent de efort fizic intens, de o dieta stricta sau exista o tendinta de echilibrare a metabolismului glucidic?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Consumul ridicat de dulciuri poate provoca diabet
  • Smart Contact Lens – lentilele care monitorizează glicemia
  • Plasturele „inteligent” pentru monitorizarea glicemiei
  • Includerea proteinelor din zer în dietă ar putea fi benefică în managementul diabetului zaharat tip 2
  • Un hormon recent descoperit ar putea trata diabetul tip 2 și obezitatea
  • O pastilă cu insulină ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici
  • Diabetul crește riscul unui deces cauzat de infarct
  •