diane 35

10-10-2011
anomin_2011
Nu este medic/terapeut
anomin_2011
Buna ziua, am 23 de ani si la recomandarea dermatologului iau diane 35 pt acnee si pt regererarea parului. Sunt la prima luna de tratament si de cateva zile imi tot curge un lichid inchis la culoare (am inceput sa iau pastilele in prima zi a menstruatiei, menstruatia mi-a venit ca de obicei 5 zile, dupa care a inceput sa imi curga acel lichid - cred ca sunt cheaguri de sange.) Este normal asa ceva? Ar trebuie sa merg si la un ginecolog? Mi-a recomandat acest tratament pt 6 luni de zile, E posibil sa nu mai pot ramane insarcinata dupa aceste pastile?
Va multumesc!
2 comentarii
0
11-10-2011, ora 19:53
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Printre reacţiile adverse cele mai frecvente ale anticoncepţionalelor hormonale sunt şi aceste feluri de sângerări. De regulă, situaţia se normalizează în interiorul intzervalului de trei luni de la începerea tratamentului, fără a fi nevoie de măsuri speciale.

2. O reacţie adversă mult mai serioasă o reprezintă sterilitatea, care poate fi temporară sau permanentă. De regulă, sterilitatea consecutivă anticoncepţionalelor apare după mai mulţi ani de tratament hormonal, nu după doar 6 luni.
0
20-10-2011, ora 11:49
anomin_2011
Nu este medic/terapeut
anomin_2011
Multumesc, acum sunt mai linistita!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul