Diane 35 si durerea de cap

31-08-2012
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
Buna ziua! Iau Diane 35 de 4 zile. Problema este ca din ziua a 2 -a am inceput sa am niste dureri cam ciudate de cap. Spun ciudate pt ca ma doare tot capul: fruntea, ceafa, chiar si crestetul. Imi zvacneste, practic, tot capul, il am greu, astfel incat simt nevoia sa il spijin in maini. In plus, am din cand in cand si ameteli usoare. Sa fie oare pastilele cauza? daca da, ar fi normal sau ar trebui sa le intrerup? Am tot citit articole pe net si prospectul, dar nu sunt totusi lamurita. Sunt reactii normale? sau reactii adverse datorita carora ar trebui sa intrerup tratamentul? Trebuie sa specific si faptul ca iau Diane 35 la recomandarea a 2 medici, respectiv dermatolog si endocrinolog, pt combaterea acneei (care ma supara chiar si in urma tratamentelor cu dermato-cosmetice.)
5 comentarii
0
01-09-2012, ora 00:59
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ar fi fost preferabil să nu începeţi să luaţi Diane. Dar, dacă le-aţi început, încercaţi să duceţi la capăt flaconul, în caz contrar este de aşteptat să aveţi sângerări neobişnuite. Pe viitor, nu mai luaţi medicamente, în special hormonale, fără avizul medicului dv de familie, chiar dacă sunt recomandate de alţi medici.
0
01-09-2012, ora 11:49
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
Din pacate nu le mai pot lua. Ieri dupa a 4-a pastila mi-a fost rau de tot, cu stari de voma, un disconfort general, care nu imi permite sa lucrez la birou. Si plus durerea si greutatea capului... Nici pofta de mancare nu am, dat fiind faptul ca am acele greturi... Cu durerea de cap probabil as fi rezistat, dar cu restul simptomelor nu pot, mai ales ca trebuie sa merg la serviciu. Si nici azi, in a 5-a zi nu m-am trezit bine deloc, nici daca as vrea sa mai iau pastila, nu m-ar lasa corpul, la cat de rau imi e. Deci, cu riscul de a avea sangerari neobisnuite, ma opresc aici. Sa stiti ca am discutat cu medicul de familie inainte si mi-a spus ca sunt intr-adevar bune niste ac ca sa imi rezolve problema cosurilor. Asa ca.nu mai zic nimic. Mai am totusi o intrebare, va rog... Avand in vedere faptul ca intrerup tratamentul, exista riscul ca de acum inainte sa nu imi mai vina ciclul regulat? pt ca mie imi cam vine la fix.. Va multumesc!
0
02-09-2012, ora 11:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu. Administrarea pe o durată atât de scurtă a anticoncepţionalelor nu poate duce la dereglări de durată a ciclului. Tot ce se poate este ca el să fie "resetat", adică data viitoare să nu vină când vă aşteptaţi, după care se va normaliza spontan.
0
02-09-2012, ora 12:28
ionela_8516
Nu este medic/terapeut
ionela_8516
M-am linistit. Va multumesc mult pt raspunsuri. Sanatate!
0
31-10-2012, ora 10:54
oana29_
Nu este medic/terapeut
oana29_
Buna ziua.Am o problema cu cresterea parului in exces in zone precum fata, abdomen si alte locuri unde normal la o femeie nu ar trebui sa fie deloc.Din cate am citit este vorba de o dereglare hormonala (hirsutism)probabil, acest lucru se intampla cam de aproximativ 5 luni..am inceput sa iau diane 35 de aproape 3 saptamani...problema e ca momentan sunt plecata din tara si nu am posibilitatea decat peste 1 luna sau 2 sa imi fac analize...As vrea sa intreb ce as putea lua intre timp pana sa imi fac analizele ca sa stopez intr-un fel sau macar incetinesc cresterea parului.Si as mai vrea sa intreb daca e o problema ca am inceput sa iau diane 35 am citit ca echilibreaza nivelul hormonal.Va multumesc..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •