diane35, va rog ajuta-ti-ma
buna, am si eu o problema..am 19ani si folosesc diana 35 de 3luni in sens contraceptiv, problema este ca am facut o mare prostie.nu imi cumparasem anticon cand trebuia sa incep blisterul si am luat prima pastila(de vineri)din alt blister pe care il avea sora mea inceput pt ca a doua zi sa imi cumpar blisterul, problema este ca am uitat ca luasem prima pastila din alt blister si la sfarsitul blisterului am luat si pastila de vineri care nu mai trebuia luata.intrebarea este daca o s am reactii aderse?.va rog ajuta-ti-ma
2 comentarii
Nu este nici o prostie, ati procedat foarte corect. Nu trebuie neaparat sa va opriti la cele 21 de pilule, ci puteti lua in continuare 1, 2 sau 10. In felul acesta va puteti "programa" menstruatia, fapt care este unul dintre avantajele majore ale contraceptivelor orale monofazice, asa cum e Diane.
Singura consecinta este ca, in felul acesta, ziua din saptamana in care trebuie sa incepeti folie noua se "reseteaza". In mod normal, incepeti mereu in aceeasi zi din saptamana in care ati inceput prima data, deoarece 28 e multiplu intreg de 7.
Deci, daca ati inceput folie noua, sa zicem, miercurea, mereu veti incepe miercurea, ceea ce scade pericolul uitarii.
Singura consecinta este ca, in felul acesta, ziua din saptamana in care trebuie sa incepeti folie noua se "reseteaza". In mod normal, incepeti mereu in aceeasi zi din saptamana in care ati inceput prima data, deoarece 28 e multiplu intreg de 7.
Deci, daca ati inceput folie noua, sa zicem, miercurea, mereu veti incepe miercurea, ceea ce scade pericolul uitarii.
Buna ziua!
Sambata, 9 martie, a fost a 5-a zi de ciclu menstrual. Si in aceasta a 5-a zi, am inceput administrarea de anticonceptionale Diane 35 (prescrise de medic pentru tratamentul SOPC). Vroiam sa stiu daca, dupa 8 zile de tratament cu Diane 35, sunt protejata si de o sarcina nedorita, in cazul in care am contact sexual in dimineata celei de-a 9-a zi.
Sambata, 9 martie, a fost a 5-a zi de ciclu menstrual. Si in aceasta a 5-a zi, am inceput administrarea de anticonceptionale Diane 35 (prescrise de medic pentru tratamentul SOPC). Vroiam sa stiu daca, dupa 8 zile de tratament cu Diane 35, sunt protejata si de o sarcina nedorita, in cazul in care am contact sexual in dimineata celei de-a 9-a zi.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon