Diaree +borborisme

14-01-2017
iulian2014
Nu este medic/terapeut
iulian2014
Am 40 de ani 1, 80 cm 80 kg, de 3 saptamani ma confrunt cu diaree si borborisme. Prima data am luat furazolidan fara nici un efect, am luat smecta 2 zile mi-a trecut pe moment dupa care a reaparut imediat a treia zi.Am luat 6 pastile de IMODIUM 2 dimineat si 2 seara +ERCEFURYL 200 mg 14 pastile la 6 ore, a doua zi dupa ce am luat IMODIUM am iesit mai tare dupa care a reaparu iarasi.Aceste borborisme
le-am mai avut si in trecut fara episoade de diaree, scaunul nu prezinta sangerari dureri de burta nu am doar unele crampe uneori.Intrebarea mea este ce pot face in continuare carui doctor sa ma adresez ? Va multumesc.
2 comentarii
0
14-01-2017, ora 22:20
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Debutul de 3 saptamini reprezinta o indicatie pentru o boala diareica acuta, dar nu putem exclude debutul unei afectiuni cronice gastroenterologice care are in tabloul clinic pe prim plan diareea. Asadar, pot fi 2 servicii care va pot ajuta-fie boli infectioase fie gastroenterologie.
Complementar, in paralel cu examenul clinic al acestor 2 specialitati desigur ca ar fi de facut, de la sine putere sau la recomandarea celor 2 specialitati-examen coproparazitologic, coprocultura, o baterie de teste alergologice care sa identifice o eventuala intoleranta alimentara, test serologic pentru boala celiaca(sau pentru o mai larga incadrare-asa numitul test pentru boli digestive autoimune).
0
24-01-2017, ora 16:53
iulian2014
Nu este medic/terapeut
iulian2014
Astazi la al doilea examen coproparazitologic mi-au iesit chisti giardia prezenti, e posibil sa fie asta cauza, in continuare am diare si balonari cu bolboroseli in burta de 5 saptamani aproape fara alte simptome.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: diareea acuta

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea acută
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  •