diaree la bebe

21-06-2009
ildy_tzzy
Nu este medic/terapeut
ildy_tzzy
buna ziua!
prietena mea are o problema care pare a fii destul de grava...locuieste in portugalia, la ora asta este destul de cald acolo.cca.35 grade;are un copilas de 6 saptamani care in ultima vreme nu putea dormii noaptea...poate din cauza caldurii!poate e important sa va spun ca ii da lapte-praf NAN pt ca ea nu a avut lapte !dar din data de 17 l.c. copilul a inceput sa aiba diaree si a mers cu el la urgente cand a vazut ca pb persista, dar nu i-au dat niciun medicament sau ceva.cica ar fii din cauza caldurii.pana acum, scaunul era de culoare verzui-galbuie, dar acum daca se forteaza pare a fi amestecat cu sange!eu cred ca este un semnal de alarma.va rog, spuneti-mi ce sa faca?sa se intoarca iar la urgente sau un remediu pt copil, pt ca plange mereu si se vede ca are ceva probleme :(!

va rog frumos sa ne dati un raspuns!
va multumim mult!!!
4 comentarii
0
21-06-2009, ora 18:57
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Doamne Dumnezeule!!Cum sa nu-i dea copilului tratament, indiferent daca este sau nu de la caldura?!Parerea mea este sa caute un medic pediatru bun, sa ii faca niste analize coproparazitologice copilului la scaun si sa incerce sa-l hidrateze pe cat posibil, cu apa fiarta si racita, ceai de menta neindulcit, orez fiert si morcovi, banane etc.In romania sunt niste pliculete pt asemenea probleme, Hidrasec se numesc, nu stiu daca se gasesc si in Portugalia...dar banuiesc ca sunt si acolo tratamente pt asa ceva!Sa nu stea cu copilul asa, pt ca este foarte micut si nu o sa fie de bine!!
Multa sanatate!
0
21-06-2009, ora 19:04
ildy_tzzy
Nu este medic/terapeut
ildy_tzzy
va multumesc pt raspuns!
ea zice ca, copilul avea scaun de fiecare data dupa ce manca, dar inainte nu avea diaree ca acum!s-ar putea sa fie si de la lapte-praf?morcovi si banane eu cred ca nu ar fi bine sa-i dea pt ca are doar 6 saptamani...ce ziceti?nu as vrea sa-i sau un sfat rau si sa aiba de suferit pe urma :(
sper sa fie totul bine !
0
21-06-2009, ora 19:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa se intoarca de urgenta la spital.Poate merge direct la un spital de pediatrie chiar in seara asta. Bebelusul are nevoie de tratament si rehidratare.Sa se spele pe maini inainte de a prepara hrana copilului, biberonul si tetina [ suzeta ] sa fie bine spalate si clatite inainte de fiecare masa de lapte si apa cu care se reconstituie laptele praf sa fie bine fiarta. laptele praf se prepara proaspat pentru fiecare masa, nu e voie sa fie dat laptele ramas de acum cateva ore.Deci spune-i sa mearga rapid la un spital de pediatrie.Numai bine!
0
21-06-2009, ora 19:22
ildy_tzzy
Nu este medic/terapeut
ildy_tzzy
mii de multumiri pt "casa drhouse"
se va intoarce la urgente si va insista pana il vor consulta normal :). ea zice ca a respectat tot din ce mi-ati zis, totusi, trebuie sa fie un motiv pt care copilul este in aceasta stare!
sper sa nu pateasca nimic.si sa pot sa va scriu de bine ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: