Dilema..raceala sau alergie

01-03-2011
craciun mariana
Nu este medic/terapeut
craciun mariana
Dupa revelion am avut o usoara raguseala (de altfel asa patesc in fiecare an).Am tratat-o cu indiferenta pana pe data de 09.01.2011 cand m-am hotarat sa i-au nurofen si fervex cam doua saptamani. In perioada asta nu s-a vazut nicio schimbare in bine. Ba mai mult nu mai puteam sa vorbesc deloc. Tin sa precizez ca serviciul care-l am imi solicita mult vocea si am contact cu oamenii. Nu sunt fumatoare dar in birou stau cu fumatori.deci sunt fumatoare pasiva, mai era si curent mare in birou. Acum m-am izolat putin.
M-am hotarat sa merg la medicul de familie si in urma unui control sumar mi-a prescris ACC 200 zece zile, care au fost tot degeaba. Am intrat in panica, si am fost la alt medic. In urma consultatiei amanuntite mi-a spus ca am o viroza acuta si o laringita urata. Mi-a prescris: Lecoklar la 12 ore, Liv 52, Calciu, Ketotifen si doua injectii nu mai tin minte cum se cheama dar erau pentru cedarea gajaitului din gat, aerosoli, multe lichide.
Am urmat intocmai cele prescrise si cand m-am dus la control a zis ca m-am refacut bine dar o sa mai tusesc o perioada. Dupa doua saptamani inca nu imi trecuse tusea, am mers din nou la medic si de data asta mi-a prescris; Axetine injectabil la 12 ore, Xyzal, tot degeaba. dupa ce am terminat injectabilul mi-a zis sa iau in continuare Xyzal, Baraka si ACC 600.
Inca mai iau pastile, dar imi este putin teama sa nu am altceva mai urat. De tusit inca mai tusesc, mai sunt si putin ragusita si am tot timpul o portiune din gat foarte uscata. Am devenit sensibila la fum de tigara, la detergenti de curatat faianta, mobila, dizolvant.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. E posibil sa am vreun virus mai greu de combatut? Nici nu mai stiu ce sa fac. In speranta ca imi veti raspunde eu va multumesc anticipat.

Cu mult respect pentru ceea ce faceti.
2 comentarii
0
02-03-2011, ora 15:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu am inteles din mesaj.. daca te vasut un medic ORL !
orice problema nas, gat, ureche trebuie neaparat sa fie tratata la ORL..din nenumarate motive de a nu scapa o problema mai complicata..in locuri putin accesibile ochiului medicilor de familie.
Cu soguranta.. inceputul problemelor a fost de la un reflux gastroesofagian.. care a irtat faringele si ati avut acea raguseala usoara.
Nurofenul si fervexul au afectat mucoasa gastrica si mai tare.. si sau inrautatit simptomele.. de aici si Esecul in tratament.
NU ati facut inhalatii, aerosoli, gargara si regim alimentar.. care sunt esentiale in tratarea locala a bolilor ORL
0
03-03-2011, ora 13:35
craciun mariana
Nu este medic/terapeut
craciun mariana
Buna ziua

Multumesc mult pentru sfat. Azi am fost la ORL, m-a consultat si a zis ca am avut atinse corzile vocale, dar acum sunt bine si mi-a dat sa fac exudat faringian si nazal si sa mai fac analiza H Pilori, care am si facut-o.
Am facut raza si la plamini iar acolo mi-a zis ca am avut pneumonie si ca e in "retragere".Mi-a prescris :Augumentin, Bronhexim si Claritine.

Inca odata va multumesc pentru sfat.

Cu respect
Adaugă un comentariu / răspuns