DIPLOPIE BINOCULRA, URMARE A UNEI PAREZE DE NERV VI

10-09-2010
Codruta Liliana
Nu este medic/terapeut
Codruta Liliana
Buna dimineata!Numele meu este Codruta si va voi expune in cateva cuvinte cazul meu in speranta ca ma veti ajuta.M-am nascut cu o malformatie congenitala numita colobom irido-coroidian la ambii ochi.Dar ochiul drept in afara de aceasta malformatie prezinta de asemenea si un strabism congenital convergent.Am reusit sa trec peste aceasta problema incercand sa am o viata normala.
In urma cu 3 luni mi-a aparut o diplopie insotita de cefalee f.puternica care se manifesta cand privesc drept si se accentueaza cand directionez privirea inspre partea dreapta.M-am prezerntat de urgenta la oftalmologie.Mi s-a spus sa acopar ochiul drept si sa iau timp de 10 zile antiinflamator pentru a reduce durerea de cap, facandumi.se in continuare un studiu mai amanuntit.Mi s-au facut analize de sange, tomograf care au iesit in regula._Mi s-a cerut si un RMN cranian care indica in concluzii mici leziuni demielinizante ischemice frontal bilateral si aspect coloboma, la nivelul circumferinteim posterioare, ocular bilateral..Medicul neurolog mi-a prescris de asemenea si 5 zile de dexametazona intravenos, dar diplopia tot nu a disparut, Oftalmologul spune ca ar trebui sa asteptam timp de 6 lini ca sa vedem daca exista vreo ameliorare, in caz contrar se poate incerca cu chirurgie dar considera ca si aceasta m-ar putea rezolva doar estetic dar nu mi-ar inlatura diplopia.Credeti ca reabilitarea vizuala ar putea fi o solutie?
Va rog din suflet sfatuiti-ma, Efectiv nu stiu ce sa fac, unde sa mai apelez.Lucrez doar cu un ochi ca sa nu-mi periclitez serviciul.
2 comentarii
0
10-09-2010, ora 13:25
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Buna ziua! Ce varsta aveti?Care este diagnosticul medicului neurolog? Care ar fi cauza leziunilor ischemice? Va recomand si o ecografie Doppler pentru arterele carotide, vertebrale, venele din regiunea cervicala. Sunt de acord cu oftalmologul care spune sa nu intervenim chirurgical pentru rezolvarea diplopiei mai devreme de 6 luni. Din punctul meu de vedere, trebuie sa ramamenti sub supravegherea neurologului , iar ca sugestie terapeutica, cure cu Solumedrol 1000mg in pev 3- 5 zile, cerebrolysin, Tanakan, Milgamma, Neurotonic; mai intra in discutie si tratamentele experimentale cu factor de crestere neuronala ( exista factor de crestere neuronala in preparatul Colostrum Prime Life ), factor neurotrofic derivat din creier( BDNF), terapia cu celule stem; Iti recomand si o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete, miere, laptisor de matca;numai bine
0
11-09-2010, ora 11:49
Oftalmologie, Bucuresti
Inca ceva, in afara ocluziei, putem sa incercam ameliorarea diplopiei prin prescrierea de prisme. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns