Displazie de col

08-02-2016
move
Nu este medic/terapeut
move
Mi s-a descoperit o rana pe col in urma cu 11 ani dupa ce am facut o colposcopie la cerere, am urmat atunci tratament cu ovule colposeptine si antibiotic am fost diagnosticata cu displazie de col in urma cu 4 ani mai precis ASC-H pentru care la acel moment medicul nu mi-a recomandat cine stie ce tratament (spalaturi cu ceai de marul lupului, cu bicarbonat de sodiu sau cu apa oxigenata)ci mai mult la insistentele mele am luat un antibiotic si niste ovule cu cervucid, dupa aceste proceduri frotiul a revenit la normal si timp de 3 ani nu am mai avut probleme pana in luna decembrie anul trecut cand mi-am repetat papanicolau si a iesit modificat din nou ASC-H si s-a mai adaugat si AGC-NOS. am vorvit cu anatomopatologul care mi-a spuls ca ar fi vorba de o displazie de col de gradul I spre II si mi-a recomandat colposcopie si eventual biopsie.
Intrebarea mea este daca o cauterizare m-ar ajuta in aceasta situatie si ce puteti sa-mi spuneti despre cauterizare.
1 comentarii
0
25-02-2016, ora 12:17
Otilia78
Nu este medic/terapeut
Otilia78
Bună ziua...Mă numesc otilia şi am 37de ani.La un control de rutină am aflat ca aş avea o rană pe uter, mi s-a propus să fac papanicolausul să vedem ce iese..rezultatul a fost displazie de col agravată H-SIL.Am consultat 3medici ginecologi şi trei răspunsuri diferite am primit..până la urma am hotărât să fac o cotizaţie la un spital privat..rezultatul ce l-am primit în urma cotizaţiei m-a lăsat fără cuvinte cred ca am îmbătrânit instantaneu..carcinom scuamos în situaţia hsil/cin3 al colului uterin, rezidual pe exocol...Sunt foarte supărata şi speriată...pt ca mi s-a spus să scot tot din mine sau mai există o soluţie să îmi aputeze colul şi să taie puţin din uter..la 6 luni să fac din nou papanicolausul... Întrebarea mea e...dacă îmi amputează colul cum voi mai face papanicolausul ? Voi mai putea să rămân însărcinată? Ce riscuri ar fi pt copil? Daca cine a trecut prin aşa ceva să îmi de-a un sfat ? Va rog am nevoie de ajutor..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: