displazie vulvara

05-01-2010
amo_ki2000
Nu este medic/terapeut
amo_ki2000
buna ziua, as dori sa va intreb si eu in legatura cu rezultatul unei analize.Am o prietena care in urma uneibiopsii i s-a pus diagnosticul de displazie vulvara epiteliala scuamoasa si as vrea sa-mi spuneti ce inseamna mai exact.Va rog sa ma ajutati sa o linistesc cumva daca am cum.in urma biopsiei i s-a recomandat sa faca analizele pt.virusul HPV. Va multumesc.
2 comentarii
0
06-01-2010, ora 18:46
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Displazie vulvara epiteliala inseamna ca o mica portiune a vulvei are celulele / tesuturile cu aspect modificat, anormale. NU ESTE CANCER, aceste modificari por fi legate de anumite infectii netratate, de infectia cu HPV, pot dispare in timp sau pot, f. f. rar, evolua spre cancer. Trebuie sa faca toate analizele recomandate de catre medic, tratamentele necesare, pe parcursul terapiei nu trebuie sa aiba relatii sexuale, sa aiba o igiena intima stricta, sa trateze prompt orice scurgere suspecta, mancarime, usturime, sa poarte lengerie intima numai din bumbac, care nu irita, sa aiba un partener sexual stabil, sa nu exagereze cu activitatea sexuala. Daca ii esti prietena nu o speria, nu o stresa, incurajeaz-o sa se prezinte regulat la medic, fii o confidenta discreta, nu vorbi la toti despre problema ei, caci numai asa va avea incredere si se va deschide fata de tine. Deci spune-i ca este bine, sa nu-si faca griji, dar sa respecte intocmai sfaturile medicilor si sa fie atenta cu viata ei intima.Numai bine!
0
06-01-2010, ora 20:28
amo_ki2000
Nu este medic/terapeut
amo_ki2000
va multumesc pt raspuns si tin sa va spun ca a avut contact sexual decat cu un singur barbat, are 2 copii facuti prin cezariana, si 30 de ani.Acum asteptam rezultatul analizei si mai vedem.Speram sa nu iese nimic.
Adaugă un comentariu / răspuns