distanta pupilara

12-04-2008
diana_socaciu
Nu este medic/terapeut
diana_socaciu
Buna,

Revin cu o intrebare legata de distanta pupilara. Desi pe parcursul celor 8 ani de cind port ochelari am avut constant distanta pupilara de 63 mm la fiecare reteta, la ultima reteta mi-a scris 60 mm, chiar daca pe masuratorile de la aparat este trecut 63 mm. Oare de ce? Ce e interesant ca si fratelui meu i-a scris exact cu 3 mm mai mic decit avea pe retetele anterioare, exact ca si mie. Controlul l-am facut in Cluj la un centru optic cu aparatura foarte performanta.

Oare stie cineva ce poate fi? Mi-e greu sa cred ca mi s-a micsorat capul sau s-au apropiat ochii atit mie cit si fratelui meu :-).

Cred ca luni merg sa ii intreb de ce e asa mare diferenta. Nu au sosit inca lentilele pe reteta noua ca sa pot testa, dar sper din suflet sa fie okay reteta.

Multumesc.

Diana
2 comentarii
0
13-04-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Deviatii ale distantei interpupilare de pana la +, - 3 mm, sunt de obicei bine tolerate;distanta interpupilara variaza pentru prescriptia de aproape si cea de distanta(la distanta este mai mare 2 mm); probabil ca medicul v-a masurat distanta interpupilara pentru aproape, aparatul o da pe cea pentru distanta;ce fel de prescriptie aveti: aproape, distanta, permanenti?Si sper sa va fi lamurit; Numai bine
0
13-04-2008, ora 00:00
diana_socaciu
Nu este medic/terapeut
diana_socaciu
Prescriptia este pt ochelari permanenti. E okay sa fie facuti pe DP de aproape? Cel mai mult lucrez la calculator (ceea ce e de aproape), dar am nevoie si la condus.

Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: asimetria pupilelor

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: