Diverticul Esofagian

27-11-2011
roshcatica
Nu este medic/terapeut
roshcatica
Am cateva nelamuriri si am apelat la aces site, din lipsa de informatie fata de aceasta boala si lipsa de interes a unor medici specialisti.Nu nominalizez, ptr.ca nu se cade.
Cu acesasta boala a fost diagnosticata mama mea, careia in spital nu i s-a administrat absolut nici un tratament, i-au facut doar analize, apoi mergand la ea in vizita, mereu o gaseam cu un rau ce nu mi-l putea descrie.Am intrebat medicul curant ce este de facut, mi-a sugerat sa-i cumpar nexium de 40 mg, o tbl./zi.Bun.Vazand ca nici asta nu-si face efectul, am cautat informatii despre acest medicament.Dupa ce ca este extrem de scump, nici de folos nu i-a fost.Aflu ca de fapt, acesta se administreaza in reflux gastroesofagian.Nu sunt de specialitate, dar mama mea nu are reflux! Aici este marea ei problema de la care are un rau permanent, indiferent ce mananca.A slabit 10 kg in aprox.2 -3 luni, are 74 ani, S-a speriat de aceasta slabiciune, am incercat s-o mai intremez si i-am luat niste vitamine si minerale (Spektrum), in urma carora, slava Domnului, a inceput sa aiba pofta de mancare, a inceput sa ia usor in greutate, dar acum ii este teama sa manance.Orice mananca ii face rau.Nu poate regurgita.
Medicul curant din spital ne-a explicat ca are o punga, ca un deget de manusa pe esofag, din cauza careia ii este rau, mancarea i se opreste dupa ea si a invatat-o sa si mamance: cu dumicati mici si mestecat extrem de bine.Aici sunt de acosd, dar, totusi...! oricum ar manca, rau tot ii este ! Repet, sunt debusolata: i se administreaza un medicament ptr.un reflux pe care de fapt, nu il are?? De ce nu mi-a recomandat sa-l operam??? Am obervat in alte discutii ca se poate opera.N-a facut nici o analiza specifca, sa vada daca etse ceva malign sau benign, sa zici ca ar fi mai indicat sa nu se umble acolo.Probabil ca nici nu se face intr-o astfel de situatie.Nu contest. Ea mai are si gastrita antrala.Deci, intelegeti in ce situatie se afla.Cand in sfarsit, are pofta de mancare, nu o poate face.Trebuie sa manance putin si des si regim.Vrea s-o faca, dar ii este frica sa si manance, sa nu i se faca rau.Deci, este intr-un lant al slabiciunilor.

Va rog, am nevoie de un specialist in Bucuresti la care sa pot merge cu mama, sa o pot repune pe picioare.Sa mi se spuna daca se poate face o operatie, daca nu este riscanta, daca exista vreun tratament, etc.

Va multumesc anticipat si multa sanatate tuturor !
5 comentarii
0
27-11-2011, ora 13:23
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Iti trimit un mesaj privat.
Daca nu stii cum sa il dechizi - dai click pe numele tau, apoi click pe mesaje.
0
05-01-2012, ora 11:20
divin
Nu este medic/terapeut
divin
Buna tuturor ! Am si eu o problema asemanatoare cu mama, as dori sa ma ajutati.Multumesc!
0
05-01-2012, ora 12:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Trebuie sa mearga la un doctor gastroenterolog.
0
05-01-2012, ora 14:23
roshcatica
Nu este medic/terapeut
roshcatica
Pai :

Va multumesc foarte mult ptr. raspuns, insa DA, , un gastroenterolog i-a pus diagnosticul.Pana sa i-l puna, nici nu stiam de existenta acestei boli.Ceeace este mai ciudat, este ca am mai tot facut investigatii de tot felul, ca pana la urma sa ajung cu ea si la neurolog si i-a mai descoperit si alceva ce mie mi se pare de un milion de ori mai grav, dar fata de care cadrele noastre medicale nu sunt capabile sa -si dea seama la timp.Pacat.
Nu este normal sa nu stii incotro sa-ti indrepti pacientul, catre ce alt specialist.
Oare asa suntem condamnati sa traim ? Cu oameni care au terminat medicina si care habar nu au pe ce lume traiesc? Ce ii invata la acea facultate, domnilor??? Cum este posibil ca n medic sa nu recunoasca un Parkinson??? Acum inteleg exact ptr.ce se face acea medicina generala in prima perioada a facultatii de medicina. Sa stii Dumnezeule mare, incotro sa indrepti bolnavul ! Nu neaparat daca ti-a intrat pe usa, inseamna ca este neaparat de competenta ta !
Ma iertati domnilor medici (si aici vorbesc cu cei adevarati, ptr.ca exista si astfel de oameni, specialisti cu adevarat ) si ma iertati domnilor profesori. Sunt doar un om simplu, care de cateva luni umbla bezmetica cu mam ei sa afle de ce ii este rau si de ce a scazut asa tare in greutate si de ce nu se poate inzdraveni.Da, aceleasi analize foarte bune, cu exceptia acestui diverticul, dar pana la urma in sfarsit, se pare ca am gasit si "hiba".de data asta imi doresc sa fi gresit acest specialist.Sincer.


Multa sanatate tuturor !
0
05-01-2012, ora 14:36
roshcatica
Nu este medic/terapeut
roshcatica
Draga Divin, tine de gastroenterolog. Gaseste unul bun, sa nu ridice din umeri si sa-ti spuna ca poti trai ani de zile cu el, fiindca stiu, nu te-ar multumi acest raspuns.Stiu doar ca ceeace tine de tine ca si bolnav, ar fi sa inveti sa mananci cu dumicati mici -mici si sa mesteci foarte bine mancarea.Medicii ne-au explicat si de ce :daca nu inghiti cu imbucaturi mici si bine tocat, mancarea se va opri dupa acel diverticul si ai o stare de rau continuu.
Eu cu mama nu mai insist cu aceasta problema, ptr.ca am dat de alta belea mai grea. Tu insa, ar trebui sa te interesezi ce este cu operatia.In ce consta, ce implica.etc.
Mamei i s-a recomandat un medicament, dar care n-a ajutat-o si atunci am luat cealalta optiune (care este si mult mai scump ) si anume Nexium de 40 mg. si ia unul pe zi dimineata pe nemancate.Nu stiu diferenta dintre cele doua sincer. Stiu d oar ca aceste medicamente sunt bune si ptr.gastrita.

In rest...nu stiu ce sa-ti recomand, nu sunt medic, decat sa gasesti unul adevarat, nu din cei scosi de la naftalina pe care i-au chemat acum la angajare ca au ramas fara cadre medicale, adica nu aceia care n-au luat licenta si totusi ii angajeaza acum. SUNTEM COBAI ??? ISI VOR LUA LICENTELE PE SPINARILE NOASTRE ???
Eu una, prefer medicii mai dupa 40 ani.

Multa sanatate si Doamne ajuta !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici