Dragoste

03-05-2020
Mooood2
Nu este medic/terapeut
Mooood2
Am nevoie de sfatul vostru, am 18 ani, aproape 19, am o relație de un an cu un baiat si am avut relatii cu el, zilele astea parintii mei au aflat, dar ca sa înțelegeți parintii mei sunt contra sexului inafara căsătoriei, după ce au aflat am fost numita curva, si acum nu mai vorbesc cu mine deloc, din câte inteleg așteaptă scuze, scuze pentru ce? Ca nu mai sunt virgina? Si mi-au spus sa ii spun prietenului meu sa își asume chestia asta ca a avut relatii cu mine si daca el vrea sa vina sa le vorbească, faza e ca daca vine ce ar putea sa le zica părinților mei, chiar suntem in criza de idei, sa le spuna ca, , uite m am culcat cu fica-ta”? Cred ca e o mare prostie, oricum nu mai pot schimba situația, ai mei imi interzic sa mai ies din casa si sa ma vad cu el, imi zice sa ne despartim, ce sa faceeem, cum sa vorbim cu ei?
3 comentarii
3
03-05-2020, ora 17:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau pentru situatia prin care treci Mood. Cred ca felul in care au reactionat parintii tai te-a dezamagit si poate fi foarte frustrant. Insa probabil ca cea mai buna reactie din partea ta acum e sa incerci sa ramai cat mai calma. In felul asta le demonstrezi ca reactionezi ca un adult echilibrat.

Parinti tai nu au cum sa te sileasca sa faci ceva impotriva vointei tale, asa ca poti continua relatia ta, daca asta iti doresti, fara sa te simti vinovata. In acelasi timp e important sa le comunici parintilor tai ca ii respecti pentru ce au facut pentru tine pana acum …dar ca de acum incolo esti un adult si te-ai bucura sa te trateze ca atare (chiar daca depinzi in continuare financiar de ei). Iar cu timpul, odata ce parintii tai se vor obisnui cu ideea poate reusesti sa-i convingi sa-l invite la masa pe prietenul tau si sa discutati ca niste adulti (insa nu despre relatia voastra sexuala, ce nu e treaba lor)

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
2
22-05-2020, ora 12:18
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Oricât de dezamăgită ati fi de această situație și oricât de mult v-ar revolta, cel mai bine ar fi sa rămâneți calma. Părinții dumneavoastra au anumite concepții si prejudecăți pe care nu își doresc sa le schimbe. Sunteti o persoana majoră si chiar daca depindeti financiar de părinți, acest fapt nu le da dreptul de a va interzice anumite lucruri. Trebuie să vă trăiți propria viață asa cum simțiți dumneavoastra nu cum vor părinții. Ce consideră ei ca este cel mai bine pentru dvs., s-ar putea să nu fie chiar cel mai bine si involuntar sa va faca mai mult rau si sa adunați regrete. Faceti ceea ce simțiți! Chiar dacă greșiți, veti învăța din aceste greseli si nu le veti repeta pe viitor.
1
01-06-2020, ora 11:56
unombun
Nu este medic/terapeut
unombun
Ar trebui sa meargă, sau să mergi împreuna cu ei la un psiholog și sa vorbiți despre acest subiect in cabinetul acestuia, precis ai tăi au niște concepții total diferite despre viață.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici