Dubii in privinta tratamentului. Doza soc?

13-08-2014
Georgia T
Nu este medic/terapeut
Georgia T
Buna ziua! De aproximativ un an si jumatate am inceput sa am o iritatie in general pe maini, accentuata la incheieturi, dupa fiecare baie. Mentionez ca foloseam apa foarte fierbinte. Vazand aceste iritatii am inceput sa folosesc apa la o temperatura mai scazuta decat de obicei. Eruptiile au incetat timp de cateva luni, dupa care au inceput sa apara in momentul in care transpir, dar in spatii inchise. Daca se intampla in aer liber, foarte rar ma irit. Incepand din aceasta vara, la fiecare plaja ma irit dar doar daca intru in apa. (mentionez ca locuiesc in Constanta deci zilele in care fac plaja sunt destul de dese) Concluzia e ca la fiecare contact cu apa cu durata de mai mult de 5-10 min apar eruptiile. Acum doua zile am consultat un medic dermatolog, acesta spunandu-mi ca diagnosticul este 'urticaria'. M-a sfatuit sa tin un regim foarte strict in ceea ce priveste alimentele care contin histamina, ca de exemplu orice contine cacao, orice provine din apa sarata, orice contine conservanti, de asemenea citrice, seminte, alune, inghetata, mezeluri, fruncte de padure, capsuni, kiwi atc. De asemenea mi-a prescris niste medicamente in privinta carora am anumite dubii. 6 tb Prednison in fiecare dimineata la ora 10:00, timp de o luna. Bineinteles in timpul tratamentului trebuie exclusa sarea din alimentatie. Inclusiv painea sa fie fara sare. De asemenea, Aerius, 1 sau 2 tablete pe zi, Detralex 2 tb pe zi si Ketotifen 1tb/zi. Toate medicamentele luate timp de o luna dupa care trebuie sa revin sa consultatie sa imi scada doza. Problema mea este ca mi se pare o doza mult prea puternica. Mentionez ca in trecut am mai avut cateva crize de stomac, banuiesc eu din cauza unor pastile pt imunitate numite Isoprinosine parca, pe care le luam cate 2 la 8 ore daca nu ma insel. Este cazul sa imi fac anumite analize? Sau sa consult un medic alergolog? Imi este putin teama de tratamentul pe care mi l-a recomandat medicul meu dermatolog. Nu as vrea sa ma vindec de urticarie si sa ma imbolavesc de ficat, stomac sau mai stiu eu ce... As vrea parerea unui medic va rog! Va multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns