dublu test si mi-a iesit risc de sindrom Down

11-03-2010
LarisaM.
Nu este medic/terapeut
LarisaM.
sunt insarcinata in 13 saptamani si 2 zile..am facut dublu test la recomandarea medicului la care mi-a iesit un risc de sindrom down.am hotarat sa fac intrerupere de sarcina pentru a nu aduce pe lume un copil care sa se chinuie..riscul biochimic de trisomie 21 este de 1:190 iar riscul combinat(cu TN) de trisomie 21 este de 1:137 si riscul de varsta care este 1:1521..specific ca eu am rh negativ iar sotul pozitiv.doctorul mi-a zis ca nu este nimic sigur si ca este posibil sa omor un copil sanatos..mi-a recomandat amniocenteza care ma costa 13 milioane si i-am explicat ca nu am posibilitatea de a da atatia bani..stiind ca este un copil dorit si mai ales ca sunt la prima sarcina mi-a recomandat sa fac dublul test din nou spunandu-mi ca ma trimite in alta parte si ca a doua oara iese suta la suta daca bebele meu are ceva...acum nu stiu ce sa mai cred.prima data imi spune ca nimic nu e mai sigur ca amniocenteza iar acum ca dublul test este sigur...nu vreau sa am un copil care sa sufere toata viata din cauza sindromului down..ce este mai bine sa fac in caz ca si cel de-al doilea dublu test este pozitiv ca si primul si copilul meu chiar are sindromul down??va rog sa ma ajutati cu un sfat.va multumesc
9 comentarii
0
11-03-2010, ora 18:46
corina_kelly
Identitate neconfirmată
corina_kelly
Buna. Imi pare rau sa aud de problema ta, e ingrozitor sa fii pus in fata unui astfel de rezultat...Este un rezultat pe care nu ti-l doreai, dar care, (daca pot sa spun din fericire) iti da sansa sa alegi. Dublul test este un test care iti masoara gradul de probabilitate, nu este un test sigur, si se poate ca la triplu test sa iti dea risc scazut. As vrea sa-ti spun sa nu te ingrijorezi, dar si eu am avut emotii crunte la ambele teste, desi riscul era scazut. Singura care poate sa-ti spuna sigur este amniocenteza...Fiind un copil dorit, eu cred ca merita sa faceti tot posibilul sa aveti un rezultat 100%, decat sa va intrebati toata viata daca intr-adevar a avut sau nu ceva...Sper sa fie totul bine!
0
11-03-2010, ora 18:59
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din punct de vedere medical: rezultatele dublului si triplului test arata de cate ori este mai probabila o anomalie genetica in comparatie cu nivelul normal sau cu riscul "de fond". Ceva mai precisa, dar nu 100 % precisa este amniocenteza, numai ca este o metoda invaziva care presupune riscuri pentru mama si, mai ales, pentru fat.

Din punct de vedere moral: imprejurarea ca exista o probabilitate de 1:137, adica de zero virgula ceva la suta ca sa fie vorba de un copil bolnav, nu este o justificare suficienta pentru omorarea copilului.
0
11-03-2010, ora 19:19
corina_kelly
Identitate neconfirmată
corina_kelly
Da, intr-adevar, amniocenteza nu e 100% sigura, cum de altfel nimic nu e. Insa te poate ajuta in luarea unei decizii. Pt ca nu copilul cu sdr. down va fi chinuit, ci parintii care vor merge la inmormantarea lui...
0
11-03-2010, ora 22:54
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu mai credetzi in testele acestea. Copii se nasc cu sindroum Down indiferent de testele astea si se nasc in ciuda la testele astea care nu nici o relevatie ci doar au fost facute sa distruga mama si fatul.
Deja testul in sine este pt. copil ceva groaznic, sa nu mai vorbim de infectiile care apar de le amniocenteza, de cele pana la 30% de avorturi induse de ea si de decizia gresita indusa de aceste teste ca mama sa avortze copilul. Daca nu avetzi incredere in ce va da Dumnezeu ajungetzi sa fiti jucaria doctorilor si a frici induse de acestia prin niste teste absurde. Un copil care nu este avortat si a trait frica de a fi avortat ci aceste teste deja se naste cu daune psihice care il vor insoti toata viata.
Iar avortul este si mai rau atat pt. copil cat si pt. mama. Copilul nu a primit sansa sa vina pe acest pamant si nu o va mai primi niciodata desi si-a dorit si s-a bucurat.
0
08-05-2010, ora 19:08
MIA_INGERAS
Nu este medic/terapeut
MIA_INGERAS
AM APROAPE 23 DE ANI SI SUNT INSARCINATA IN 3 LUNI.DACA LA MINE IN FAMILIE MAMA ARE DIABET SI CA SA SE TRATEZE FACE INSULINA.INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA: TREBUIE NEAPARAT SA FAC DUBLU TESTUL?EU AM INTELES CA ACEST TEST SE FAC PERSOANELOR CARE AU PESTE 30 DE ANI.AM NEVOIE URGENTA DE UN RASPUNS PENTRU CA LUNI TREBUIE SA MERG SA IMI FAC TESTUL.VA MULTUMESC
0
15-05-2010, ora 11:40
danatanase
Nu este medic/terapeut
danatanase
Felicitări pt sarcină!
Mie mi-a recomandat medicul sa fac testul, dar eu am 29 ani
Nu ştiu dc se pune. De curiozitate, restul analizelor l-ai făcut? Pt k, dc mama ta are diabet, nu văd ce treabă are neapărat cu tine. Parcă ştain că nu se moşteneşte obligatoriu. Dar eu nu sunt în domeniu. Numai dc ţi-a ieşit la analize k ai şi u.
Pt liniştea ta, mergi şi fă-l
Costă 99 lei la Synevo.
Multă bafta!
0
16-03-2012, ora 21:26
Anida1968
Nu este medic/terapeut
Anida1968
Buna seara! Sunt insarcinata in 17 saptamani si 5 zile, acum 2 sapt am facut dublu test iar rezultatele sunt urmatoarele:
Free B HCG 6, 64ng/ml - 0, 18 MoM corectat
PAPP-A 0, 24 mlU/ml -- 0, 08 MoM corectat
CRL 64 mm
Translucenta nucala 2, 00 mm 1, 22 MoM
Os nazal prezent 1, 6 mm
Vasta mamei la prelevrare 43 ani si 4 luni
Riscuri la data prelevrarii probei:
- Risc Tr.21+NT - 1:52 - deasupra valorii Cutoff
- Dublu test 1:50 - deasupra valorii Cutoff
- Risc de varsta 1:31
- Risc Tr. 13/18+ NT - deasupra valorii Cutoff

Mentionez ca astazi am efectuat amniocenteza.dar pana voi afla rezultatul sunt nelinistita.
Rugamintea mea este daca se poate sa-mi interpretati aceste rezultate.
Va multumesc
0
25-05-2012, ora 14:34
savagabriela
Nu este medic/terapeut
savagabriela
buna ziua rog urgent sa ma ajute cineva cu un raspuns la dublu test.am 24 de ani si mia iesit risc de varsta 1:960, risc biochimic t21 1:612 risc combinat trisomie21 1:1213 si cel cu probleme dupa cate am inteles risc tr.13/18+nt 1:50 si sunt sub nivelul cutoff si la o ecografie 2d mi0a recomandat amniocenteza pentru determinarea cariotipului fetal si mi0a iesit din nou lichid amniotic redus, venticoli laterali cerebrali dilatati 9 10 tendinta la ventriculomegalie bilaterala, anse indestinale hiperecogene si abdomenul redus fata de restul dimensiunilor biometrice ce ma sfatuiti?multumesc
0
12-12-2019, ora 19:07
Ariadna p
Nu este medic/terapeut
Ariadna p
Buna seara, sunt la prima sarcina am 13 săptămâni, luni am fost la ecografie si nu se vizualizează osul nazal, sunt îngrijorată, acum astept cu sufletul la gură rezultatul la dublu test.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: