durere abdominala, abdomen umflat, ganglioni durerosi

08-09-2010
Derek19
Nu este medic/terapeut
Derek19
Buna ziua,

Mama mea este intr-o stare destul de grava de ceva timp, si nu stiu care este cauza.

Totul a inceput cu dureri foarte mari la genunchiul stang (fiind bolnava de osteoporoza) - care mai apoi s-au extins la articulatia soldului, tot in partea stanga. Testele de osteoporoza au iesit bune pentru articulatia sold-ului, insa nu si pentru coloana - vertebrele L2-L4 si pentru genunchi. I-a fost recomandat un medicament pe baza de glucozamina - desi doctorul de familie stia ca mama mea este bolnava de diabet.

Dupa 2 luni de administrare a medicamentului, simptomele nu s-au inbunatatit, ba mai mult, a inceput sa ii "anchilozeze" articulatia degetelor mainii stangi, adica strangea pumnul, iar la desfacere, degetul mijlociu parca refuza sa revina la normal. Cand si-a facut glicemia - i-a iesit 345. A incetat folosirea medicamentelor, si a inceput sa ia glibomet pentru diabet de tip 2. In mai putin de 2 saptamani i-a scazut la 135.

Mai apoi au inceput dureri in zona rinichiului stang, undeva in spate, care erau insotite si de o mancarime in zona respectiva. A facut un examen de urina si analize de sange, din care a iesit o infectie urinara. Urocultura i-a iesit sterila. A inceput tratament pe ciprinol cca. 5 zile, iar pentru durere diclofenac supozitoare si algocalmin, timp in care simptomele s-au agravat. Durerea de la rinichi s-a mutat undeva spre spre vezica, in amandoua partile, la ovare. A mers la ginecolog - si acolo i-a confirmat (verbal) - ca exista niste ganglioni intre ovar si uter. A facut testul papanicolau, insa rezultatul vine deabia peste 20 zile. Nu imi explic de ce medicul ginecolog nu a scris si pe trimitere diagnosticul, adica acei ganglioni pe care i-a gasit, trecand doar "colpite".

In ultimele zile, a inceput sa acuze si dureri abdominale (undeva deasupra buricului) - nu in cosul pieptului la stomac. Ne-am gandit ca ar fi de la pancreas, sau poate colon. Au aparut si modificari in comportamentul intestinului - respectiv constipatie, gaze. Am fost cu ea la 2 examene ecograf (dintre care unul facut la urgenta) care au aratat ca toate organele (rinichi, splina, ... sunt normale). De ieri insa s-a si balonat, se simte umflata - durerile continua, si nu cedeaza de tot nici cu supozitoarele diclofenac, nu a cedat nici cu injectia facuta de cei de la urgente.

Mi-e teama sa o mai tin asa, dar nu stiu unde sa merg. Eu suspectez un cancer de colon sau ceva la ovarul stang (doamne fereste), insa doctorii nu stiu ce sa zica, medicul de familie ii spune sa nu isi faca griji, medicul de la urgenta ii spune ca nu vede nimic pe analize si ecografic (desi la palpare, acei ganglioni se simt, si sunt durerosi), vede doar o mica infectie (6-10 leucocite) - si pune diagnosticul COLICA.

va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare. va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
11-11-2010, ora 19:52
Derek19
Nu este medic/terapeut
Derek19
revin cu detalii:

a fost la numeroase ecografe - unde s-au descoperit urmatoarele: ficat marit, perete colon ingrosat (spre rect), ganglion pe VB

a fost la tomograf: sa confirmat ficatul marit, in rest - nimic

a facut colonoscopie: sa gasit un ganglion la aprox. 5cm de rect... mic, de cca 5mm, care dupa spusele doctorului, nu pune prea mari probleme, altceva nimic

tot nu inteleg care e cauza acestor dureri foarte mari - partea dureroasa e din dreptul ombilicului - spre stanga - in partea de jos stanga, pana sub burta... durerile sunt foarte mari, practic fara 1 algocalmin pe zi nu rezista + no-spa, + omeran/omez... am mers al urgente de nenumarate ori din cauza durerilor, si durerile nu dispareau de tot nicimacar cu injectiile facute de medici acolo... nu stiu pur si simplu ce sa mai fac...

sa gasit si o infectie in urina, pentru care a luat ciprofloxacina, in rest nimeni nu stie nimic, toti pun sub semnul intrebarii rezultatul de la computerul tomograf, care ar fi trebui sa vada mult mai multe (asa cum au vazut ecografele, colonoscopia)...

va rog, as dori macar un sfat... ce sa fac in continuare... pentru ca nu mai stiu sincer unde sa merg, si pe cine sa intreb... ma gandesc la ce ar putea fi mai rau... pentru ca deja sunt cateva luni de cand e tot asa, si se agraveaza pe zi ce trece... auzisem de o forma de cancer la pielita care acopera intestinele - cum se poate infirma asta? exista ceva teste de sange, sau... nu stiu...
0
11-02-2011, ora 11:35
moghy
Nu este medic/terapeut
moghy
Din ce reiese ar putea avea probleme cu coloana ceva gen reumatism si nu de multe ori am auzit ca datorita coloanei care e afectata da dureri inspre abdomen totusi fa analiza aslo si sputa din gat poate e vorba de un streptococ, nu sunt doctor dar te sfatuiesc mai incet cu medicamentele, incearca cu iaurt la fiecare masa.
Adaugă un comentariu / răspuns