Durere amigdala

14-09-2022
Ccmada22
Nu este medic/terapeut
Ccmada22
Bună ziua. Acum cateva săptămâni mi-a ieșit ca am stafilcoc auriu in gat si mi s-a prescris antibiotic conform antibiogramei.
Simptomele au fost durere groaznica la inghitire, usturimi ale limbii, usturime in gat, spre vârful limbii pe lateral niște forme ieșite in relief, medicul a zis ca sunt papile gustative
Dupa 10 zile de oxacilina de 3 ori/zi, simptomele nu s-au ameliorat mai deloc.
Am început sa iau pentru imunitate echiancea si propolis pana pot repeta exudatul si ma simt o idee mai bine decât înainte
In momentul de fata cel mai supărător simptom este o durere la amigdala stanga, ca intensitate destul de dureroasa, care atunci cand înghit in sec, am un gust foarte nașpa care vine de la acea amigdala si putina usturime la limba. Papilele de care zicea medicul încă sunt inflamate iar la palpare cred nu stiu sigur, ca ar fi un ganglion puțin inflamat.
Este posibil ca stafilococul sa nu fi trecut cu acel tratament? Medicii din orașul meu pe partea de ORL tratează cu multa superficialitate, cand am fost in 2 minute m a si scos din cabinet.
4 comentarii
0
14-09-2022, ora 16:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Limba este Oglinda tractului Digestiv
Cum arata limba asa arata și intestinele
Inflamatia faringe. Amigdale.. Pot avea ca și cauza.. Un reflux gastroesofagian în somn
Uita de acel stafilococ
Faci la gastrologie investigații. Test helicobacter
Esclude alimentele acre și acide care irita gatul.. Care doare la înghițit în sec. Pt ca e uscat. Și trece durerea cu orice ulei din plante ținut în gura și înghițit.. Cat de des e nevoie. Sa lunece gatul..
0
15-09-2022, ora 09:21
Ccmada22
Nu este medic/terapeut
Ccmada22
Imi puteți recomanda un ulei de plante?
As mai avea o întrebare, la gat pe exterior am un fel de adancitura.. Este normal sau este o problema medicala?
Aveti aici o poza https://ibb.co/PxSyqV2
0
16-09-2022, ora 07:58
Ccmada22
Nu este medic/terapeut
Ccmada22
Dl. Dr. Flueraru, ma puteți ajuta cu un răspuns in legătură cu poza din comentariul anterior, va rog?
0
16-09-2022, ora 09:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da. Este o problema medicala
Posibil un ganglion limfatic mărit de la acel rosu din gat..
Pe un gat uscat.. Microbii se lipesc direct de mucoasa. Organismul este obligat sa ducă acei microbi în ganglioni.. Sai distrugă acolo
Deci.. Obligatoriu consukt Gastrologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •