durere de sold si mers spre interior - copil 8 ani

Ma numesc Petronela si sunt mamica unui baietel de 8 ani.De ceva vreme am constatat ca al meu copil se vaita de durere de picior si asta din ce in ce mai des la efort. Am inceput din ce in ce mai des sa isi aduca laba picioarelor spre interior, la mers si osul interior este mai proeminent.Nu il doare si laba piciorului, dar merge foarte urat- strica incaltamintea. Nu stiu sa ma exprim in termeni medicali, dar ca sa pot face ceva pentru el trebuie sa stiu de unde sa incep.
La varsta de patru ani am facut radiografie si piciorul stang mi s-a spus ca este putin mai mare decat cel drept, dar pentru aceasta mi s-a recomandat sa mergem la inot.Facem de doi ani inot, si suntem si inscrisi la clasa de inot.(am terminat clasa I).
Sincer, pana la un eventual raspuns astea ar fii datele pe care vi le pot oferi, si in eventualitatea ca am fost cat de cat inteleasa, astept un raspuns.
Va multumesc!
Am uitat sa mentionez ca locuim in Ploiesti.

Nu prea am inteles exact despre ce este vorba, care este localizarea problemei etc.
Pot exista anaomalii rotationale la nivelul colului femural, al diafizei femurale sau tibiale care sa determine un picior plat functional si schimbarea compensatorie a unghiului pasului.
Aveti nevoie de un consult ortopedic atent si specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Nu prea am inteles exact despre ce este vorba, care este localizarea problemei etc.
Pot exista anaomalii rotationale la nivelul colului femural, al diafizei femurale sau tibiale care sa determine un picior plat functional si schimbarea compensatorie a unghiului pasului.
Aveti nevoie de un consult ortopedic atent si specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Odata cu talonetele i-a fost recomandata si gimnastica medicala- are un program de exercitii pe care il face acasa, dar care nu a adus nici o imbunatatire.
Imi puteti da cateva sfaturi va rog?

Cel mai adesea problema se afla la un etaj superior, respectiv exista o problema torsionala la nivelul gambei, genunchiului, coapsei sau colului femural, care determina pozitia adaptativa a piciorului, pentru mentinerea echilibrului si pentru a permite mersul.
Aveti nevoie de un consult clinic la un ortoped pediatru cu mare experienta in acest domeniu.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Aveti datele mele de contact aici, pe site.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Va stau insa la dispozitie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
- 2De cateva luni am o durere de sold
- 9dureri de umar, sold si calcai
- 3durere in sold in partea stanga
- 20ligament mai scurt
- 12nod in sold
- 6Dureri de picioare
- 6renuntare anticonceptionale si durere in partea dreapta jos
- 6ce anume se poate vedea la rmn si daca este absolut necesar sa-l fac?
- 2durere de sold
- 3Mers cracanat la copil de 1 an si 7 luni
- 16am 80 de ani si am coxartroza, de vreo 2 saptamani ma doare soldul din ce in ce mai tare
- 9durere...la articulatia de la sold
- 9Durere de sold
- 2Piciorul stang
- 0Ajutati.ma - fetiță de 1,9 luni si merge cu varful picioarelor orientate in interior
- 1Durere sold drept zona inghinala si picior
- 7Mers intarziat
- 1Dupa lovitura copilul merge ciudat
- 5Necroza cap femural post radioterapie
Mai multe informații despre: durerea de sold mersul copilului mic