Dureri sold coccis

11-12-2013
pucca
Nu este medic/terapeut
pucca
Am o problema de cativa ani, am lucrat intr-un magazin de haine multi ani unde ridicam colete de 20-30 kg singura sau cu colegele.Dupa ceva timp, de fiecare data cand depuneam efort, stateam nopti la munca, peste 10 ore in picioare, aplecata, caram greutati, etc, aparea o durere in sold sau in coccis ce apasa pe picioare.Si acum am aceasta problema.Apare in zilele cand incep sa fac curatenie generala sau orice tip de efort.Durere sub coloana lombara, nu pot sa calc, nu pot sa indrept coloana sa merg drept, ma misc cu greutate in pat, nu ma pot apleca.As vrea si eu o recomandare, ce se poate face in cazul asta.Precizez ca am facut acum 2ani o radiografie la coloana lombara unde nu a aparut absolut nimic.
De adaugat ca am 26 ani, 70kg, 1, 70 inaltime.

Multumesc.
6 comentarii
0
11-12-2013, ora 11:15
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
Cred ca faceti o confuzie de termeni, respectiv de zone anatomice, care din pacate cand descrieti o astfel de problema pe internet este foarte importanta. Soldul si coccisul nu sunt intocmai invecinate. Elementul care va duce la elucidarea problemei dvs este in primul rand un consult clinic la un specialist ortoped care cunoaste bolile coloanei vertebrale. Doar pe baza consultului facut de cineva care se pricepe, se poate vedea daca cauza este mai probabil la nivelul coloanei vertebrale (lombo-ischialgie/lombosciatica in cadrul unei hernii de disc, a ingustarii canalului spinal ca rezultat la spondiloza, spondilo-listeza), la nivelul articulatiilor fatetate (lombalgie), la nivelul articulatiilor ileo-sacrale, a soldului sau alta cauza.

Consultul trebuie apoi dublata de investigatii suplimentare tintite care se indica in functie de rezultatul consultului (radiografii coloana, bazin, sold, incidente speciale, CT, RMN etc). Pentru o decizie clara este nevoie ca doctorul care consulta sa si vada investigatiile, nu vreun rezultat scris de catre altcineva. Din nefericire la mare ajutor nu puteti sa sperati online.
0
11-12-2013, ora 22:58
pucca
Nu este medic/terapeut
pucca
Da, probabil fac confuzie de zone..numai ca sa fiu sincera nici nu stiu unde doare exact.Dar doare.Oricum, am facut o programare la un specialist in urmatoarea luna.
Multumesc de raspuns
0
07-03-2014, ora 17:50
pucca
Nu este medic/terapeut
pucca
Am fost la specialist, mi s-a recomandat sa fac un RMN la coloana lombara.
Am facut RMN si rezultatele sunt acestea:
Examinare IRM colana lombara fara substanta de constrast IV
Secvente efectuate: sagital T2, STIR, axial T2.
Fara modificari de semnal T2 la nivelul conului medular.
Hiposemnal T2 la nivelul discurilor intervertebrale L4, L5(deshidratate).
Ingustarea spatiului intervertebral L5-S1 in portiunea posterioara.
Fara modificati de semnal STIR la nivelul platourilor vertebrale lombare sugestive pentru fenomene inflamatorii.
Hipertrofia articulatiilor interapofizare (cu lichid intraarticular) si a ligamentului flavum.
Minima hernie posto-mediana L5, tip extruzie, necompresiva.
Concluzii: Coloana lombara cu modificari degenerative la nivelul spatiului intervertebral L5-S1.Fenomene inflamatorii articulatii interapofizare.

Mi s-a recomandat 3 injectii, cate una pe zi: dexametazona;movalis 15mg-1/zi-la pranz;solpadeine-2/zi-dim si seara+omez 1 capsula /zi.Plus fizioterapie timp de 10 zile, cate 5 proceduri pe zi: laser, masaj, microwave, ultrasunete si inca ceva ce imi pune local cu niste curenti( nu stiu exact cum ii spune).

Am si eu nevoie de o alta parere..ce considerati ca este de facut si daca este ok tratamentul recomandat??
0
07-03-2014, ora 22:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Opinia mea este de a evita tratamentul cortizonic (dexametazona).
Infinit mai important este consultul clinic la neurochirurg, in urma caruia veti opta pentru unul dintre cele doua tratamente posibile: fie interventie chirurgicala, fie kineto-terapie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Cgirurg ante-picior
0
07-03-2014, ora 22:48
pucca
Nu este medic/terapeut
pucca
Dl Dr. la care am fost cu rezultatul la RMN mi-a zis ca este o mica hernie de disc, nu de speriat si ca nu e de operatie..tocmai de aceea am si inceput fizioterapia si tratamentul prescris...nu am avut cum sa evit injectiile..deja am apucat sa fac una.

Multumesc pt raspuns.
0
07-03-2014, ora 22:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Asa dupa cum va precizam, alternativa la tratamentul chirurgical nu sunt injectiile cortizonice, ci procedeele de kineto-terapie (gimnastica medicala) pentru coloana lombara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soldul marcatorului - primul ajutor
  •