Mersul desculț poate ajuta la dezvoltarea abilităților motorii

©

Autor:

Mersul desculț poate ajuta la dezvoltarea abilităților motorii
Potrivit unui nou studiu condus de profesorul Astrib Zech de la University of Jena împreună cu alte două echipe de cercetare, copiii care petrec cea mai mare parte a timpului desculți dezvoltă abilități motorii diferite față de copiii care obișnuiesc să stea încălțați. Rezultatele au demonstrat că începînd cu vârsta de 6-10 ani, copiii care nu obișnuiesc să poarte papuci pot sări sau își pot păstra echilibrul mai bine decît cei care, în mod normal, stau încălțați.

Cercetarea accentuează importanța exercițiilor practicate în picioarele goale pentru dezvoltarea abilităților motorii de bază în copilărie și adolescență.

Metoda de cercetare a fost analiza a trei dintre abilitățile motorii și de echilibru pe un eșantion de 810 copii și adolescenți de la 22 de școli primare și secundare din întreaga regiune rurală din vestul Africii de Sud și din zonele urbane din nordul Germaniei. Alegerea candidaților a avut la bază evidențierea a două stiluri de viață diferite. Mai exact, copiii din Africa de Sud, care în mod normal, cresc desculți, și cei din Germania care poartă papuci în cea mai mare parte a timpului.

Dacă în ceea ce privește abilitatea de a sări și a-și păstra echilibrul, copiii care cresc desculți au înregistrat cele mai ridicate scoruri, în ceea ce privește testul de viteză, rezutatele au arătat că cei care cresc încălțați au avut rezultate mai bune.

Cercetarea a pus accent pe beneficiile activităților practicate în picioarele goale asupra dezvoltări abilităților motorii.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 31-07-2018 | creare: 31-07-2018 | Vizite: 952
Bibliografie
Footwear habits influence child and adolescent motor skill development, link: https://medicalxpress.com/news/2018-07-footwear-habits-child-adolescent-motor.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: