Durere de stomac urmată de o durere puternica in spapate

15-02-2017
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
Buna seara!
Prietenul meu in urma cu vr-o 2 ani a început sa simta o durere de spate in partea dreapta, sub coaste aproximativ, zona aceea. Durerea a evoluat in intensitate ușor ușor, constant, pana in momentul prezent când îl doare atât de tare încât nu mai poate avea viața socială, trebuie sa stea întins pentru ca altfel i se declanșează niște crize încât nu mai poate sta in picioare.Acum aceasta durere debutează întâi îl doare stomacul și apoi i se declanșează și durerea de spate. A urmat RMN URI, ecografii, analize de sânge, reumatologie, fizioterapie, kinetoterapie, acupunctura, masaj, radiografii, analize de medicina interna, endoscopie. O singura analiza, mai exact endoscopia i-a arătat ca are o gastrită hiperacidă. A urmat tratament pentru asta, dieta, continua sa mănânce sănătos, și in prezent are episoade mai slabe in durere in urma alimentatiei sănătoase doar ca exista încă durerile puternice sub forma de crize și nu înțelegem de ce? Care este cauza? Ce greșește ? Ce nu merge bine?
Menționez, nu am reușit sa fim îndrumați către undeva unde sa se depisteze care este cauza?!
Ce sa fie oare ? Unde sa mergem ? E o problema zilnică de 2 ani, rog dacă știți ceva sau recunoașteți, scrieți-mi. Multumesc
16 comentarii
0
15-02-2017, ora 23:44
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
E fumator ?
A facut si radiografie toracica ?
La eco abdominala ce rezultat a primit ?
0
16-02-2017, ora 00:02
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
E fost fumător, ecografia abdominala a ieșit ok, radiografia toracică la fel.
0
16-02-2017, ora 13:25
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Ar trebui sa-l consulte un gastroenterolog.
0
16-02-2017, ora 14:46
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
Am mers și ne-a zis ca are doar o gastrită hiperacidă, însă durerea de spate nu a fost justificata de aceasta gastrită
0
16-02-2017, ora 15:19
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Investigata si coloana vertebrala dorso lombara.
0
16-02-2017, ora 16:01
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
Am făcut și asta, RMN URI, ecografii, radiografii, fizioterapie, kinetoterapie, acupunctura, masaj, am mers și la reumatologie, toate fără modificări.
0
16-02-2017, ora 19:15
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Inteleg ca au fost mai multe RMNuri. Ce rezultate au fost - privitor la ficat, rinichiul drept coloana vertebrala ?
0
16-02-2017, ora 20:39
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
Ni s-a spus Ca totul este in regula, analizele de sânge de asemenea au fost ok in ceea ce privește ficatul, fierea, pancreasul. Însă prezintă dureri de abdomen superior și o foarte foarte puternica durere in spate.
Va Multumesc din suflet ca ma luați in seama și orice, va rog, dacă știți o situație similară sau un cadru medical, aștept cu nerăbdare.
Chiar nu mai știm unde sa mergem și sa ce sa facem...
1
17-02-2017, ora 07:02
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
O afectare a pancreasului ar putea avea astfel de simptome, dar cum spuneti ca i-au iesit bine toate investigatiile... Sa nu fie o afectiune cu substrat neurologic - o nevrita sau ceva asemanator, si nu neaparat de la coloana vertebrala. Un neurolog ?
0
18-02-2017, ora 18:56
oneask
Nu este medic/terapeut
oneask
Cred ca asta va fi boala secolului!
In ultimul timp am auzit foarte frecvent aceste simptome si, din pacate, am si eu in familie o astfel de problema. Nu a facut investigatiile pe care le-a facut initiatorul topicului dar cele pe care le-a facut au iesit bine.
Durerile pot fi foarte intense si se manifesta parca sub forme de spasme in zona stomacului si esofagului, fiind intr-un mod bizar legare de durerile de spate. Ii afecteaza si tensiunea si ritmul cardiac, probabil din cauza durerii.

Am incercat sa le leg de ceva anume: alimentatie, efort, stres, etc, nu par sa fie influentate de nimic. Pur si simplu apar, nu trec la antispastice, se diminueaza lent pana dispar, urmand sa reapara iarasi din senin.

Din ce zona sunteti? Eu stau intr-un orasel din zona Olteniei, nu stiu, ma gandesc ca poate in mediu este ceva de creeaza aceste simptome...
Sau poate e ceva de natura infectioasa, poate transmis de animalele de companie, nu stiu ce sa mai zic! (A avut pisica si aici la noi a venit in ultimii ani o moda cu pisicile de companie care mie nu mi se pare foarte ok: sunt lasate libere printre blocuri, vin in casa cand vor, ies cand vor, asa ca e mai greu cu igiena.)

Cu putin timp in urma a facut un tratament preventiv impotriva parazitilor intestinali (dupa ce a dat pisica) si sustine ca de la acel tratament au aparut simptomele (Vermox, trei zile cate doua pe zi, dimineata si seara).

Ce e cert, medicii ridica din umeri, intr-atata incat dupa o internare nici nu a stiut unde sa ii dea trimitere: Mergeti in alta parte! Pai unde? Nu stiu... incercati la un centru universitar... Ok, dar la ce specialitate? Nu stiu! Apoi a zis endocrinologie, apoi gastroenterologie, apoi...

Au fost suspectate suprarenalele, stomacul, duodenul, pancreasul, plamanul, fierea, ficatul, etc. Toate sunt bune!
Daca e o problema neurologica, ma gandesc ca si acesta trebuie sa fie generata/declansata de ceva.
1
18-02-2017, ora 19:22
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
Sunt din Slatina.
Și da, aceeași problema o avem și noi, întrebam medicii unde sa mergem și ei dau din umeri, ca nu tine de ei și sa încercam și noi sa ne gândim.
Am ajuns la modul de-a caută ca disperații pe net, prin cărți, luând fiecare organ in parte și ce dureri poate da.
Noi am făcut toate testele, RMN URI, ecografii, analize de sânge nu mai zic... atâtea, la diverse clinici, pentru oase, pentru organe, plămâni, rinichi.
El simte durerea in partea de sus a abdomenului și totodata in spate, dar dureri groaznice in special in spate, încât nici măcar un dus nu-și poate face fără sa îl doară.
Nu poate merge nici măcar sa ia o pâine fără sa îl doară, și chiar nu mai știu unde sa mergem si ce sa facem.
Îmi pare rău ca aveți parte de așa ceva, cand am sa aflu ceva concret am sa va scriu și sper sa va ajute. ceva trebuie sa fie...
Doamne Ajuta! Și Multă Sănătate !
0
18-02-2017, ora 19:25
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
Și crizele de asemenea nu pot fi calmate cu nimic, doar după un timp stand in pat intr o anumită poziție.
Sunt involuntare, spontane, am încercat de altfel sa fim atenți la alimentație, la efort fizic, la anumite mișcări, degeaba... nu ajuta cu nimic.
Pe fond nervos, poate fi și asta... am mers și la neurologie, ne-au zis ca e posibil sa fie o depresie reprimată. A urmat și un tratament dar degeaba pana și asta.
1
19-02-2017, ora 09:31
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Nu pot pune un diagnostic ( chirurgical ) pana acum. Ce v-as recomanda - un tratament antiinflamator pentru vreo 2 sapatamani, cu reevaluare ulterioara. Supozitoare, tinand cont de gastrita.
0
19-02-2017, ora 14:13
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
Va Multumesc din suflet pentru recomadare, a urma to un testament antiinflamator dar si acesta fără rezultat.
0
19-02-2017, ora 19:19
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
„Sună” a problemă funcțională la nivelul coloanei vertebrale toracale joasă sau lombară. O altă posibilă problemă ar fi o disfuncție a diafragmei. A suferit cumva de o depresie, chiar și în formă ușoară? Este mai obosit și nu (mai poate) face sport? O vizită pentru consult și un tratament la un OSTEOPAT ar rezolva problema.
0
19-02-2017, ora 20:20
AlexandraRado
Nu este medic/terapeut
AlexandraRado
A suferit de depresie, odată cu trecerea timpului văzând ca nu afla nimic a intrat intr-o depresie. Am sa mergem, sa vedem ce aflam.
Nu poate face sport din cauza durerii, nu-i permite, in momentele când nu-l doare are energie, e ok.
Acum îl doare partea abdomenului și spatele, crize spontane, puternice. Cum se ridica din pat și se musca puțin i se declanșează criza.
Va Multumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: