Durere in abdomen, intensa in dreapta, frisoane, eructatie

05-03-2009
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Tatal meu are 53 de ani, cu antecedente de leptospiroza, din care la internarea din acest an i s-a spus ca nu mai exista nici o urma. Cam de o luna, doua, are dureri puternice in abdomen, insotite de balonare si intarirea abdomenului, dureri care radiaza in coloana vertebrala si in sus pe umeri! Totodata, durerile sunt insotite de eructatie continua. In urma cu o luna a fost internat in spital, in urma endoscopiei si a analizelor i s-a pus diagnosticul de gastrita, esofagita de reflux si usoara hernie hiatala.A urmat tratamentul cu Controloc, Amoxacilina si Nexium.Totodata, a urmat un regim alimentar mai mult decat strict, fara fructe, lactate, prajeli, si de cateva zile durerea s-a intensificat! Refluxul de acid este mai puternic, si durerile, insuportabile uneori in tot abdomenul, si in spate. Testul heliobacter pilori este pozitiv 53, 7.Va rugam daca se poate sa imi recomandati un tratament, sa imi dati niste sfaturi de alimentatie si sa imi spuneti dvs cam ce ar putea sa aiba. Va multumesc mult.
14 comentarii
0
05-03-2009, ora 16:57
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
NEAPARAT tratament pentru Helicobater!!!!!!!!!!!! Asta intretine gastrita si da o gramada de senzatii tare greu de suportat! Medicul trebuie sa-i prescrie o schema de tratament cu antibiotice, in combinatie cu Nexium si Amoxacilina, pe care deja le ia (probabil cu Claritromicina). Daca nu va suporta antibioticele, puteti incerca cu Sulforaphane (e naturist, dar nu stiu daca garanteaza eradicarea bacteriei, mai ales la valori asa mari). Pana atunici si in cursul tratamentului ar tb sa ia probiotice, sa-i protejeze mucoasa stomacului, intestinelor si ii va ameliora senzatia de balonare. Poate lua Acidophilus sau Jarro Dophilus+Fos, tot de la naturiste, e cam scump, dar chiar are efect. Eu iti spun dintr-o experienta asemanatoare si stiu ce inseamna...Eu numai cu astea si cu apa de argila bauta dimineata m-am pus pe picioare. Daca va mai pot ajuta cu ceva, cu orice, sa-mi spui. Sanatate deplina!
0
05-03-2009, ora 23:28
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Multumesc tare mult pt raspuns, o sa incerce si asta, speram din suflet ca va gasi in cele din urma tratamentul potrivit! Multumesc inca o data! O seara placuta! :*
0
05-03-2009, ora 23:49
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Pentru putin, sper sa-i foloseasca. Pentru calmare mai rapida e foarte bun ceaiul de coaja de stejar, se fierbe vreo 5 minute si se bea caldut. Calmeaza imediat stomacul si intestinele (e si foarte bun dezinfectant si impotriva bacteriilor). Numai Bine!
0
06-03-2009, ora 10:25
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Multumesc inca o data pt promptitudine si pt sfaturi, multa sanatate va dorim si noi! :*
0
06-03-2009, ora 22:49
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Draga Teosophia, as mai avea doar o intrebare.ii poti cumva recomanda un regim anume tatalui meu?? Saracul, nici nu mai stie ce are voie si ce nu sa manance, fiecare medic ii spune tot altceva...Multumesc inca o data, noapte buna va doresc! :*
0
06-03-2009, ora 23:06
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Are diaree, consipatie? Conteaza si asta. In princiu trebuie sa evite tot ce este crud, fermenteaza, grasimi, prajeli, adica destule...stiu. Eu mancam pilaf o gramada, dar eu aveam si diaree cronica. Veronica, daca stai in Bucuresti iti pot recomanda o clinica, care trimite analize de scaun si sange in Germania, unul din putinele laboratoare din Europa care face analize complete. Dar e scump rau. Cel putin pentru mine...Dar am facut vreo 300 de analize in total si de o saptamana fac tratamentul recomndat de ei si nu-mi vine sa cred ca ma simt iar om. De ce iti spun asta? Pentru ca mie toti gastroenterologii mi-au spus sa mananc lactate, banane etc si s-a dovedit din analize ca tocmai la asta eram alergica! Exista alergeni la care reactioneaza intestinele si cu tratament si pauza de la alimentele respective iti revii dupa cateva zile. Nu mai spun de helicobacter care e sursa tuturor... Oricum, gratar, cascaval, ceaiuri, supe sa manace. va simti ce anume ii da toate starile. Dupa mese poate lua Digenzym forte, de la farmacie, ajuta mult digestia. Spune-mi daca te mai pot ajuta cu ceva.
0
07-03-2009, ora 13:03
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Nu are nici diaree, nici constipatie.Ieri si-a cumparat ceaiul recomandat de tine, a si inceput sa se simta mai bine dupa ce l-a baut...Azi a facut o ecografie, s-a constatat ca are fierea marita, si i s-a vazut ceva ca un fel de mal.de 2 zile a facut si febra, i s-a spus ca durerile sunt de la fiere, si febra din cauza bacteriei...Imi pare tare rau ca ai trecut si tu prin atatea, scuze ca imi permit sa te tutuiesc.din pacate nu stau in Bucuresti, ci tocmai in Salaj.si asta e problema pe aici, nu prea e un loc unde sa poata merge si sa fie tratat cum scrie la carte...Laptele ii place tare mult, unii medici i-au zis ca nu are voie, acum, cel de azi i-a zis sa bea cat de mult.Of Doamne, numai sa nu ajunga nimeni in asa situatie! Multa sanatate si un sfarsit de saptamana placut iti doresc! :)
0
07-03-2009, ora 13:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Buna Veronica!
Chiar te rog sa ma tutuiesti, eu sunt Dora si la 33 de ani n-oi fi chiar baba:)) si apoi respectul n-are legatura neaparat cu formula de adresare...
Imi pare bine sa aud ca e oleaca mai bine tatal tau! da, fierea poate sa dea senzatii urate in stomac. La endoscopie i-a spus cumva ca are refluxul bilei in stomac? Ca si asta da arsuri. Daca are nisip si se poate elimina, poate lua colebil dupa mese. Oricum, daca nu e infectata sau nu sunt pietre care ar bloca curgerea bilei din colecist sa nu se opereze, daca nu-i musai. pentru ca si dupa operatie poate avea aceleasi simptome, ba chiar sa aiba diaree postcolecistectomie. Intr-adevar, un medic bun si cu mare rabdare i-ar prinde bine...Stai linistita, in Salaj sau Bucuresti este aceeasi situatie: medici minunati si medici...nemedici. Eu daca nu era netu asta cred ca eram la pat cu totul. Ajunsesem sa ma duc eu la medic si sa-l intreb: da' oare nu ar fi bine sa...a, da, e posibil.Asa ca.
Daca are endoscopia, ecografia si analize facute cum trebuie, ii da de cap problemei.
Cat despre lapte, ideea e ca daca nu-i da diaree nu vad de ce i-ar strica, laptele taie aciditatea din stomac. Helicobacteru este o bacterie care se hraneste cu ceva din aciditatea stomacului, de aia si la tratamentul cu antibiotice pentru eradicare se da antiacid (nexium). Sa incerce sa bea, daca ii face bine-bine, daca nu, sa renunte.
Cum iti spuneam, argila este minunata, chiar daca multi rad de tratamentul cu ea. Eu am recomandat-o la vreo 4 persoane pe forumuri care tot asa, se tavaleau in dureri si apoi la cateva zile mi-au spus: n-as fi crezut! Dar e decizia fiecaruia. Oricum, iti las aici un link pentru informare si mai ales spun: o data inceput tratamentul nu se intrerupe 21 de zile!
Cu riscul de te nauci cu atatea, sau cu cel de a crede ca ma dau vreo experta iti mai recomand ceva: tablete (nu picaturi, ca are alcool)de echinacea si lecitina. Sunt o parte din tratamentul pe care il fac pentru stomac, recomandat de clinica din Germania. Si chiar se simte! Lucruri simple, dar exact alea care trebuie.
Oricum, daca are dureri sa ia no-spa forte de la farmacie, face foarte bine si la colecist.
Un sfarsit de saptamana cat mai bun si sa-l ajute Dumnezeu pe tatal tau sa-si revina cat mai repede!

http://herbanet.vstore.ca/product_info.php/pName/argila-algo-bocan-1kg
0
07-03-2009, ora 14:12
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
Buna Dora, incantata de cunostinta! Nu stiu cum sa iti multumesc pt atatea sfaturi, sincer, ai fost mai medic tu pt tata decat cei la care umblat pe aici.Am sa ii fac o lista cu tot ce i-ai recomandat aici, sa o aiba mereu la indemana.La endoscopie i-au zis ca are reflux esofagian, dar asta l-a enervat, la cati medici a fost, tot altceva ii spuneau ca are voie sa manance...Mersi si pt linkul cu argila, am vazut ca e pt o gama larga de afectiuni, parca ma tenteaza si pe mine sa incerc.:) Nu am crezut nici o clipa ca te dai experta, am fost in schimb foarte placut surprinsa, si multumita sa vad ca mi-ai raspuns asa prompt si clar de fiecare data! Multumesc inca o data! Sa dea Dumnezeu sanatate multa tuturor! :*
0
09-03-2009, ora 14:22
dava
Nu este medic/terapeut
dava
Administrarea crestorului este contraindicata la pacientii care au transaminazele crescute de peste trei ori fata de normal, sau la cei cu ciroza avansata, in rest, se poate adminsitra fara probleme, dar cu repetarea transaminazelor periodic.
Uitati-va si pe--------*
Sanatate.

(*modificat de admin)
0
09-03-2009, ora 14:53
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Dava,

Las la o parte tonul tau tendentios, ai desigur dreptul la opinie, mai mult, poate esti mult mai pregatita profesional decat "alta" care a scris aici. DAR ce am remarcat este ca nu ai citit cu atentie ce a postat Veronica. Mai precis, a spus clar ca tatalui i s-au pus aceste diagnostice in urma ENDOSCOPIEI! Deci i s-a stabilit ce are! De asemenea, ai generalizat spunand ca Helicobacter nu trebuie neaparat tratat. Foarte de acord! Dar asta se intampla in situatia cand valoare HP este mica, in jur de 1, 1 sau cand chiar nu exista gastrite si dureri. Or, tatal ei are valoarea 53, 7 ! Si are deja gastrita si esofagita de reflux. Chiar tu ai spus ca se trateaza cand sunt simptome de gastrita.Chiar medicul i-a recomandat antibiotice, nu eu. Reiau, nu-s specialista, dar m-am consultat cu mai multi medici si cred ca ai fi singura care ai afirma ca nu acest microb, impreuna cu alti factori, intretine aceasta gastrita si da dureri (deci n-o sa-ti spun ca am avut acealsi lucru si pana nu se readuce Helicobacterul la indici normali starea de rau nu are cum sa dispara). In plus, am spus ca antibioticele pot avea efecte nedorite, de asta am si amintit de probiotice si nu numai.
Nu toti doctorii sunt tampiti, am o mare stima pentru cei cu pregatire profesionala, dar asta nu exclude ca se dau uneori tratamente consecutive care nu dau rezultatele dorite. Traim pe aceeasi planeta cred...
Concluzie: i-am spus ca tot ce amintesc aici este SUGESTIE, nu INDICATIE de tratament.
-ce am dat ca exemplu, toate sunt naturiste fara contraindicatii
- am impartasit o experienta personala, nu din auzite
- si cel mai important: am spus MEDICUL TREBUIE SA-I PRESCRIE SCHEMA DE TRATAMENT!
Asadar, nu mai am de spus decat atat: sa fie tatal ei sanatos! Restul orgoliilor nu au nici un rol.
Sanatate deplina!
0
10-03-2009, ora 12:10
dava
Nu este medic/terapeut
dava
Pe ce principiu crezi tu ca medicamentele "naturiste" nu au contraindicatii?
Te-ai uitat la subiectul cu "capsula de slabit" absoilut... natuirala... si ce descriu acolo sute de femei ca efecte secundare.
Ai auzit de cucuta, matraguna?
Sunt plante? Sunt naturale? Sunt toxice?
Ai auzit de apa?
Dar de intoxicatia cu apa?
Sa stii ca exista intpoxicatie cu apa, cu oxigen, cu.. ce vrei.
Orice este strain organismului (iar argila este PAMANT GALBEN cu tot ce este in el) poate fi DAUNATOR.
Uita-te pe net, si vezi sfatulu vre-unui medic NORMAL (deci nu unul care chiar vinde argila) despre argila.
Ai auzit de un tratament "naturist" superconcentrat intr-o coma? Sau e valabil doar in nevroze.
Dar. poate nu merita sa pierd timpul, sa fii sanatoasa.
0
10-03-2009, ora 12:20
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Da, nu merita sa pierzi timpul. Daca vrei sa vezi in extrem toate lucrurile, eu zic sa nici nu mai mancam, ca pana si un mar are sute de substante "straine" organismului.chiar si apa, vorba ta. Oricum, ma asteptam sa te referi la helicobacter si la ce ai sustinut atat de vehement.
Deci, hai sa nu ne dam experte si nici sa consideram ca cineva detine adevarul si sa ne gandim doar ca, daca putem ajuta cu o sugestie constructiva, bine, daca nu, sunt sigura ca avem pentru ce ne consuma timpul si energia. Eu iti doresc sincer sanatate deplina!

PS. vre-unul se scrie corect vreunul
0
10-03-2009, ora 12:49
crisstiana
Nu este medic/terapeut
crisstiana
:)) Dora draga, nu te stresa, eu si acum, adica si eu si tatal meu iti suntem recunoscatori si multumitori pt sfaturi.Am vazut ca mai tot ce ai spus si recomandat a coincis mult cu parerile, adunate, ce-i drept, de la mai multi medici.de aia am avut incredere sa ii recomand tatalui meu ce ai zis tu.Dava draga, nu imi tratez tatal singura, pur si simplu cautam ajutor la cei care au trecut prin exact aceeasi situatie.Nu cred ca Dora a spus ca toate medicamentele naturiste sunt fara contraindicatii, a spus de cele pe care mi le-a recomandat ca nu au contraindicatii...Si despre Helicobacter...intr-adevar trebuie tratat, este la o valoare mult peste cea admisa, si nu dispare fara tratament.astea au fost si vorbele medicului, la fel cum a spus si Dora...Asa ca, Dora, eu repet, iti multumesc pt sfaturi, chiar au fost de ajutor!! :* O zi frumoasa !!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: