durere in dreapta sus sub coaste

03-11-2016
rox148
Nu este medic/terapeut
rox148
Buna ziua, in urma cu o luna cand m am aplecat m a tinut tare sub coaste in partea dreapta catre lateral dupa care toata noaptea am simtit ca ma tine dar numai in anumite pozitii cand ma roteam in pat pe o parte pe alta, mă lăsa, daca ma ridicam din pat in momentul in care eram in picioare ma tinea apoi iar mă lăsa, deci durerea nu era tot timpul, am luat n-spa, am baut ceai degeaba, insa cand am inghitit cateva guri de lapte dulce m-a lasat imediat.

Acum cateva zile criza s-a repetat dar nu atat de intens si m-a lasat mai repede la fel m am aplecat sa iau ceva si m- a lasat usor usor dupa ce am avut scaun...dar jena tot se mai simtea si incepea iar inainte de a merge la toaleta dupa care usor in cateva zeci de minute mă lăsa...

m-a vazut doctor internist la ecograf totul suplu colecist fara pietre, mi s au dat probiotice si de facut analize vsh, hlg, creatinina, tgo, tgp, ggt, etc.

Mi e foarte frica sa nu fie colecistul si ca as putea sa fac o noua criza si sa fie si mai rău, daca nu e fierea ce sa fie, din cate stiu asa doare fierea sub coaste dreapta, stiu ca la colon durerea se lasa pe stanga nu e in dreapta, nu?

Multumesc pt eventuale raspunsuri
1 comentarii
0
05-11-2016, ora 14:46
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Colonul e si in dreapta si in stanga:)) si transversal:))(vedeti un atlas de anatomie), deci poate fi colon, desigur.
Daca echo arata colecist fara calculi nu e de la colecist in mod sigur...dar pot fi mai multe lucruri in afara de colon. Insa daca ati fost la un coleg internist si a spus ca e colon, va rog sa aveti incredere in colegul meu, sigur stie ce spune...se bazeaza pe anamneza si pe examenul clinic, cat si pe excluderea echografica a unei patologii legate de ficat/colecist/cai biliare. Teoretic poate fi si stomac/duoden, dar atunci colegul meu sigur v-ar fi recomandat o fibrogastroscopie...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: