Durere in partea dreapta

04-04-2019
Petro eu
Nu este medic/terapeut
Petro eu
Buna ziua!Am o durere in partea dreapta jos de aproape un an.Pe masura ce trecea timpul durerea s-a intensificat, am chioraieli, gaze in exces contractii ale burtii care ma lasa fara puteri.La indemnarea unui medic gastroenterolog am urmat un rmn abdomino pelvin si rezultatul este urmatorul:Ficat, structura omogena, cai biliare nedilatate, pancreas, slina si rinichii la fel nu prezinta modificari, doar ini spune ca prezint anse de intestin subtire ptozate pelvin.meteorism accentuat intestinal.Am urmat mai multe tipuri de tratament antibalonare, ptr gaze dar nu functioneaza...nu stiu ce sa mai fac...Doctorita mi-a spus sa fac colonoscopie desi eu nu am probleme cu constipatia sau diaree.doar aceasta durere si balonare.va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat ce inseamna anse de intestin ptozate pelvin si ce investigatii pot face
Va multumesc!
5 comentarii
0
04-04-2019, ora 16:35
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Incercati cu Debridat 3 tbl /zi timp de 2 saptamani cu reevaluare ulterioara. RMNul nu indica nimic patologic.
0
04-04-2019, ora 17:06
Petro eu
Nu este medic/terapeut
Petro eu
Multumesc din suflet!Dar totusi care e cauza acelei anse cazute pelvin?In ce masura poate afecta organismul?Mi-a recomandat entero rmn sau entero ct.presupun la intestinul subtire...va multumesc inca o data!
0
04-04-2019, ora 18:17
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
O malformatie de dispozitie a intestinului subtire e greu de pus in evidenta. Puteti urma recomandarea medicului specialist gastroeneterolog pentru investigare rmn.
0
05-04-2019, ora 08:58
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
RMN-ul nu ar putea identifica eventuale tumori sau leziuni mai mici la nivelul colonului. De aceea e indicata colonoscopia - prin care se vizualizeaza interiorul colonului. Este o procedura ce dureaza relativ putin si fara riscuri. Insa fara sedare poate fi greu de suportat (dureroasa).
In concluzie daca durerile persista va recomand o colonoscopie si eventual un test de laborator pentru depistare hemoragii oculte (e necesar sa duceti o proba de scaun la laborator). Exista si niste analize de laborator (destul de nespecifice) ce ar putea arata o posibila inflamatie: VSH, PCR, hemoleucograma, markeri tumorali.

Totusi nu cred ca e cazul sa va ingrijorati prea tare pentru ca daca ar fi fost o tumora timp de un an ar fi crescut suficient cat sa se vada la RMN insa colonoscopia tot as face-o in locul dvs.
0
05-04-2019, ora 09:49
Petro eu
Nu este medic/terapeut
Petro eu
Multumesc ptr.sfaturi si atentia acordata.Analizele de sange si vsh nu ar indica nimic grav dar ceea ce ma ingrijoareaza e ca acele gaze imi provoaca un discomfort f mare imediat dupa ce mancanc, chiar daca incerc sa evit toate alimentele care provoaca balonare si acele gaze le simt cum parca se blocheaza in partea dreapta jos si acea zona se inflameaza pana trec.O zi frumoasa si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: