Durere insuportabila de ochi

14-12-2011
GAndrei
Nu este medic/terapeut
GAndrei
buna, am 17 ani si de vreo 3 ani ma dor ochi, durerea apare in primul rand cand lucrez pe calculator dar si la scoala, ma tine de la cateva minute pana la cateva ore, durerea e in interiorul ochilor si de curand a inceput sa ma si usture. Mai rar am si durere de cap ca o presiune. Durerea s-a agravat incat nu mai pot sa suport, imi musc buzele de durere, nu pot sa ma concentrez deloc. Am fost la oftalmolog si nu mi-a gasit nimic, vad foarte bine, mi-a zis ca sunt ochi obositi. Nu stau toata ziua pe calculator, chiar am redus mult din cauza durerii, 1, 2 ore pe zi. Ce imi recomandati, sa merg la orl? La alt medic oftalmolog nu mai pot pt ca nu mai este altu in oras.
2 comentarii
0
14-12-2011, ora 22:15
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Profita de durerea de cap( ca o presiune dupa cum spui ) si cere un consult la un neurolog ( care ce e drept s-ar putea sa te retrimita la oftalmo) Nu este normal sa ai dureri asa de mari.Poate ai nevoie de ochelari de protectie ptr lucru la calculator, mai fai oftamologului o vizita si spunei clar ca nu mai suporti durerea, nu te poti concentra din cauza ei si asta iti afecteaza rezultatele scolare.
0
15-12-2011, ora 19:01
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oboseala oculara sau astenopia acomodativa se poate insoti de dureri oculare, cefalee frontala. Necesita corectie optica. Iti recomand consult oftalmologic cu cicloplegie si determinarea refractiei ( se poate face cu picaturi de Tropicamida 1%). Daca stai mult la calculator, ochelarii trebuie sa aiba corectia optica adecvata si filtru pentru calculator.Consultul oftalmologic trebuie sa includa si un examen atent al polului anterior si examenul fundului de ochi. Poti sa mergi si intr-un alt oras pentru consult oftalmologic, cauta o clinica buna. Poate fi si o sinuzita, sa faci si consult ORL si radiografie de sinusuri.Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns