durere prelungita in partea stanga

19-08-2008
nimar
Nu este medic/terapeut
nimar
Buna ziua.
De mai bine de un an am o durere in stanga. Am fost la doctor si mi-a zis ca am colon iritabil, asa ca am luat spasmomen, colospasmin, no-spa, ibutin ma rog, toata gama de medicamente, dar fara prea mare efect. Durerea ma tinea cel putin o luna, o durere nu foarte mare dar sacaitoare. Acum o luna si ceva am fost la doctor cu dureri abdominale, greata, balonare, senzatie de oboseala si am primit tratament pentru diskinezie biliara si recomandarea sa fac testul pentru helicobacter pillory, care s-a dovedit a fi pozitiv.A urmat tratamentul cu lekoclar, amoxicilina si nexium, dar simptomele parca s-au accentuat. Am mers la un alt medic unde am facut si o endoscopie in urma careia nu a gasit nimic asa ca diagnosticul a fost tot colon iritabil si tratament cu colperin metoclopramid, espumisan si gastrofait pentru 10 zile, cu recomandarea sa fac si o colonoscopie peste o luna.
Durerea in partea stanga o am de la trezire, dupa care se aud niste zgomote tot in partea stanga, cum s-ar varsa ceva, ca niste ghioraieli si ma tine pana seara la culcare cu foarte mici pauze.
Va rog sa-mi dati un sfat cu ce analize sau investigatii mai trebuie facute.
3 comentarii
0
22-08-2008, ora 00:00
Dr.Madalina Ilie
Identitate neconfirmată
Dr.Madalina Ilie
Pentru inceput ar trebui localizata exact durerea-unde anume in partea stanga, in urma unui examen clinic.
Aveti cumva operatii-interventii chirurgicle pe abdomen sau pelvis care au fost complicate cu peritonita-daca da ar putea fi bride postoperator care sa va provoce aceasta durere
V-as recomanda pentru inceput o ecografie abdominala iar daca aceasta e negativa o tomografie computerizata abdominala cu substant orala de contrast.
Pentru colon iritabil care e un diagnostic de excludere al afectiunilor organice mai exista un examen complet de scaun, teste de alergii alimentare, teste de intoleranta la lactoza, fructoza, etc.
Va doresc multa sanatate!
0
09-02-2010, ora 16:18
canarinca
Nu este medic/terapeut
canarinca
Nimar, si eu am exact, exact aceleasi simptome.Eu am facut colonoscopie acum1 an (atunci nu aveam simptomele astea, ci hemoroizi).Colonoscopia a fost OK.cred ca nu a intervenit ceva intr-un an.Pe mine ma supara cumplit durerile, nu am diaree sau constipatie doar balonari.Tu ce rezultate ai mai obtinut?
0
09-02-2010, ora 20:48
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
Asa am patit si eu si m-a tinut 5 luni, m-a lasat vreo 4 si m-a luat iar...Am facut vreo doua endoscopiisi vreo doua colonoscopii si e totul ok. Adica am o esofagita usoara si o mica hernie hiatala, dar nimic grav.La mine determinant este sistemul nervos. Am luat si tratament alopat si naturist, dar daca nu ma linistesc cu capul degeaba. Asa ca mergi si fa colonoscopia, dar nu-ti face probleme ca nu cred ca ai ceva grav. Mai ales daca esti femeie, ai sub 40 de ani, ai o viata stresanta si ai mancat dezordonat cred ca ai un colon iritabil. Pentru linistea ta fa colonoscopia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: