Durere severa abdominala si in spate

26-07-2021
Elena Rusen
Nu este medic/terapeut
Elena Rusen
Durere severa abdominala si in spate

Bunaziua!
Va rog din suflet sa  imi  spuneti opinia Dumneavoastra in cazul meu pe care il voi detalia mai jos.Imi cer scuze pentru ca am scris mult, insa am încercat sa nu omit elemente care ar contribui la un tablou clar al problemelor mele medicale.
VA MULTUMESC FRUMOS!

Am 45 ani.Probleme digestive grave in trecut.
Colecistectomie în urma cu 11 ani(2010) : internata/operata de urgenta cu diagnostic de Colecistita acuta si  Periviscerita.
Colicestectomia a survenit dupa 5 luni de durere abdominala severa cu diagnostice consecutive de duodenita, Helicobacter Pilori, microlitiaza biliara.Mentionez ca sacul biliar a fost supraîncarcat cu calculi de 11mm( majoritatea)cu consistenta grasa (i-am ars).
In anii ce au urmat am mai avut episoade dureroase similare celor preoperatorii, cam la cateva luni, însă din Ianuarie anul acesta nu se mai opresc.
Am mers la medic, am informat cu privire la istoricul medical.Mi s a dat Lansoprasole, Omeprazol si antiacide, simptomele fiind :durere severa in abdomen superior si spate, durere in partea dreapta (zona ficatului) si mai jos stanga si dreapta( uneori simultan, alteori alternând),   constipatie, uneori fecale deschise la culoare si urina orange pana la maroniu.

Crizele se declanseaza dupa masa imediat sau la 30min-1.5 h si dureaza pana la 7 ore( in ultimile 2 luni) si se întampla in fiecare zi, spre deosebire de la început in Ianuarie cand se întamplau la 2-3 zile si durau maxim 2 ore. (Dieta fara grasimi, fara fructe crude, fara salate sau sucuri, rar lactate, doar piept de pui si peste slab, fulgi de ovaz).
Uneori crizele încep dupa ce beau apa, chiar putină.

Pe  10 Iulie am ajuns si la urgenta insa dupa 4 ore de asteptare in durere si antiacide multe criza s-a diminuat  si functiile vitale nu aratau a-mi fi pusa viata in imediat pericol, asadar investigatiile s-au limitat la examinarea fizica si testarea sangelui.Enzimele hepatice marite si recomandare de a fi repetate( vor fi pe 29 iulie).
Analizele anterioare au aratat colesterol marit, iar scanul abdominal "ficat gras"( nu am consumat niciodat alcool sau tigari).Am facut si test de respiratie pentru Helicobacter, rezultand "negativ".
Ar urma o endoscopie pentru care mi s a spus ca timpul de asteptare poate fi de 18 saptamani.

Durerile sunt tot mai dese si mai intense.Sunt disperata.Nu cred ca pot rezista mult timp.

P.S.Radiografie cu bariu din 2009 mentiona:
esofag normal;
Stomac cu moderata hipertrofie dermucoasa si hipersecretie

bulb relativ triunghiular, inomogen si opacifiat;
evacuare  duodenala si gastrica întarziate.
Mentionez ca momentan nu sunt in tara si as avea nevoie urgent de un sfat deoarece crizele sunt ff dureroase si dese.Multumesc anticipat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: